Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

lauantai 20. joulukuuta 2014

2014-12-20 Joulukalenterin 20.luukku: Glögikakku

Tässä vinkki, joka ehtii vielä jouluaaton kahvitteluille - glögikakku, jonka alkuperäisen ohjeen olen ottanut "Painted By  Cakes"-blogista. Itsellä oli hiukan ongelmia glögikiilteen toteutuksen kanssa, mutta mitäpä ei koristeilla peittäisi ;) Aivan ihanan makuinen :P




GLÖGIKAKKU
Pohja:
200 g piparkakkuja
100 g voita

Valkosuklaamousse:
400 g tuorejuustoa
5 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
2 kpl Pandan valkosuklaalevyä
4 kpl liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua

Kiille:
4 dl glögiä
2 kpl liivatelehteä

Koristeet:
kanelitankoja
valkosuklaata

Öljyä kasviöljyllä noin 25 cm halkaisijan kokoisen irtopohjavuoan reuna ja tomusokeroi se. Aseta irtopohjavuoan reuna suoraan tarjoilualustalle. Murskaa piparkakut ja sulata voi. Sekoita voi ja keksimuru keskenään ja painele seos irtopohjavuoan reunan sisälle tarjoilualustalle.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa ja jätä se jäähtymään. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata liivatteet siihen. Jätä liivateliemi hetkeksi jäähtymään. Sekoita vaniljasokeri tuorejuuston sekaan. Lisää valkosuklaa tuorejuustoseoksen sekaan ohuena nauhana koko ajan pallovispilällä sekoittaen. Lisää liivateliemi samalla tekniikalla. Kääntele varovasti joukkoon kermavaahto.

Kaada valkosuklaamousse vuokaan keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Hyydytä kakkua jääkaapissa noin 4 tunnin ajan tai pakastimessa noin puoli tuntia.

Laita kiilteen liivatelehti likoamaan kylmään veteen. Kuumenna glögi lähes kiehuvaksi. Sulata liivatelehti glögiin ja anna seoksen jäähtyä hetken aikaa. Kaada kiille kakun päälle ja annan kakun hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan. Koristele kakku kanelitangoilla ja raastetulla valkosuklaalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti