Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

tiistai 6. toukokuuta 2014

2014-05-06 Ei voi olla totta, makaronilaatikkoa?!? - soija-makaronilaatikko...

Taas on tullut lueskeltua ja inspiroiduttua Hulin Meanwhile in Longfield-blogista ja niinpä olenkin bongannut soija-makaronilaatikon...samalla saan tuhouttua pussinpohjat kaapista. Makaronilaatikko on taloudessani äärimmäisen harvinaista herkkua, sillä en jaksa nähdä vaivaa keittää makaronia ja paistaa jauhelihaa sekä sitten vielä laittaa ne uuniin ;) 




MAKARONILAATIKKO TUMMASTA SOIJAROUHEESTA

Soijarouhe:
1½ dl Soyappétit tummaa soijarouhetta  
3 dl vettä
2 kpl sipuli
1-2 tl suolaa
2 tl paprikajauhetta
½ tl valkopippuria
Chili Explosion -mausteseosta
tilkka soijakastiketta
3 rkl tomaattipyreetä
öljyä paistamiseen

Kuullota sipuleita ja mausteita tilkassa öljyä paistinpannulla. Viskaa tumma soijarouhe sekaan ja lisää pikkuhiljaa neste (vesi). Nestettä tulee olla tuplaten soijarouheen määrästä. Sekoita, kunnes tumma soijarouhe on pullistunut ja pehmentynyt.

Makaronit:
2 litraa vettä
1 ps (400 g) tummia makaroneja
suolaa keitinveteen

Keitä makaronit pussin ohjeen mukaan suolatussa vedessä. Jätä makaronit kuitenkin hieman normaalimpia kovemmiksi, sillä ne pehmenevät vielä uunin lämmössä.

Munamaito:
6 dl maitoa
2 kpl kananmunaa
ripaus jos toinenkin suolaa

Sekoita kaikki ainekset käsivispilällä sekaisin.

Pinnalle:
mausteista juustoraastetta

Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Laita uunivuoan pohjalle makaronit ja kaada päälle soijarouheseos. Sekoita hyvin keskenään. Kaada makaronilaatikon päälle munamaito ja sen jälkeen iso kasa mausteista juustoraastetta. Anna olla uunissa noin tunnin ajan. Jätä soija-makaronilaatikko uunin jälkilämpöön hautumaan, mikäli pidät enemmän täysin kuivasta ja rapsakasta makaronilaatikosta.

4 kommenttia:

  1. Jesh, sä teit sitä! Loistavaa. :) Toivottavasti myös maistui!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy todeta, että oli parempaa kuin perusmakaronilaatikko - hiukan laitoin joukkoon näin valkosipulifriikkinä valkosipulia...cayennepippuriakin ripautin chilijauheen ollessa mökillä - ja ups, lorahti hiukan liikaa ;) Se viinivinkki pitää vielä testata joku kerta - näytti niin hauskalta se etiketti :)

      Poista
  2. Haastetta pukkaa blogissani sulle! :)

    VastaaPoista