Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

perjantai 16. toukokuuta 2014

2014-05-16 Päiväkännit - kasvislounas ja Polly-mutakakku...

Minulla ja eräällä ystävälleni on tullut tavaksi istua iltaa keskellä kirkasta päivää elikäs niinkuin suomeksi sanottuna ottaa päiväkännit ;) Ei tarvitse nyt tätien ja muiden sukulaisten pelästyä, sillä ihan pyöräilykunnossa ollaan tapaamisen jälkeenkin! Muutama lasi viiniä, hyvää ruokaa ja juoruilua, niin elämä hymyilee jälleen <3


Kevät on saapunut kaupunkiin sirkuksen muodossa :)

Koska ystäväni rakastaa kasvisruokaa, vaikka nauttiikin myös kunnon lihapihvistä, päätin koota kevyen lounaan kasvispainotteiseksi - kvinoasalaattia, falafel-pyöryköitä, halloumijuustoa sekä tzatziki-kastiketta. Falafelit ostin valmiina pakastealtaasta Finduksen tuotteena ja kastikkeen tein dippijauhepussista ja purkista kermaviiliä. Idean näihin suolaisiin tarjottaviin sain kuvahaun perusteella Sea That Sparkles-blogista, sekä salaattiin idean sain Cinnamonia-blogista. Ruokaviiniä toimi jälleen ihanaisen helmeilevä La Marca Prosecco-valkoviini.




KVINOASALAATTI
2 dl kvinoa-siemeniä
4 dl vettä
1 tl suolaa

Kastike:
1/2 dl rypsiöljyä
1 kpl sitruuna
suola, mustapippuria

Lisäksi:

kurkkua
kirsikkatomaatteja
punasipulia
basilikan lehtiä
vihreitä oliiveja
(pakaste)herneitä
aurinokuivattua tomaattia

Sekoita huuhdellut kvinoa-siemenet kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen. Keitä noin 15 minuuttia. Raasta hyvin pestyn sitruunan keltainen kuori. Sekoita se ja sitruunan mehu sekä öljy, ripaus suolaa ja pippuria keskenään ja lisää suurimoiden joukkoon. Paloittele kurkku, kirsikkatomaatti sekä punasipuli ja lisää ne suurimoiden joukkoon. Lisää joukkoon myös oliiviviipaleet, herneet sekä paloitellut aurinkokuivatut tomaatit. Viimeistele salaatti basilikasilpulla.





Jälkkäriksi mitäs muutakaan kuin suklaista herkkua - Polly-mutakakku Valion mansikkakerman kera...jos ette ole kokeilleet tuota mansikkakermaa mutakakun kanssa, niin kokeilkaa ihmeessä :P Kakun ohjeen olen ottanut Minnalta Jauhoton Taikina-blogista. Tosin allergian takia jätettiin pähkinät pois...Kakun päällä olevat karkit hiukan tummuivat liikaa, sillä jouduin pitämään kakkua uunissa ohjeaikaa kauemmin...






POLLY-MUTAKAKKU

200 g voita tai margariinia
200 g tummaa suklaata
4 isoa kananmunaa
1,5 dl sokeria
2,5 dl erikoisvehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
(1 dl suolattuja maa- tai cashew-pähkinöitä rouhittuna)
1/2 pussia Polly-karkkeja
-----
päälle loput Polly-pussista

Voitele ja jauhota n. 26 cm halkaisijaltaan oleva vuoka. Sulata kattilassa miedolla lämmöllä rasva. Lisää joukkoon suklaa rouhittuna sulamaan. Hämmennä tasaiseksi. Anna jäähtyä hetki. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Yhdistä jauhot, leivinjauhe, (pähkinät) ja Pollyt yhteen. Kaada suklaaseos munavaahtoon, lisää vielä jauhoseos. Sekoita varovasti nostellen tasaiseksi. Kaada taikina esivalmisteltuun vuokaan.

Juustoseos:
200 g tuorejuustoa
1 iso kananmuna
0,25 dl sokeria
1 tl vaniljauutetta

Sekoita tuorejuustoon kananmuna, sokeri ja vaniljauute. Laita juustoseosta nokareita kakkutaikinan päälle. Sekoita niitä kevyesti taikinan joukkoon. Älä sekoita liikaa, jotta juustokakkua pysyy erillään. Ripottele päälle loput Polly-pussista.

Paista 200 asteisessa uunissa n. 18-25 minuuttia halutusta kypsyysasteesta riippuen. Anna jäähtyä vuoassa. Nosta varoen vuoasta tarjolle. Irtopohjavuoka on hyvä idea.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti