Tänä vuonna grilli kaivettiin esille jo vappuviikolla - yleensä grillailun
aloitus on tapahtunut toukokuun lopulla, jolloin olemme muuttaneet mökillekin.
Katselin jo huhtikuun alussa S-Marketin palvelutiskissä olleita Kivikylän
grillipihvejä, mutta jaksoin malttaa toukokuun alkuun...muutenkin meidän
perheessä tuppaa käymään aina niin, että se grillailuinto lopahtaa syksyä kohti.
Noh, nyt on joka tapauksessa uudet laavakivet hankittuna ja grilli muutenkin
kuosissa eli grillailemaan...
Avausgrillailuihin tein Pirkan lehdessä ollutta
couscous-salaattia (aivan ihana salaatti!), jonka kanssa olisin halunnut grilliluita, mut johtuen
vissiin vapusta ja varastotyöntekijöiden lakosta, lihatiski huusi tyhjyyttään -
niinpä ostin palvelutiskistä hunaja- ja pippurimarinoituja porsaan ulkofileepihvejä.
Lisäksi grillissä käväisi ruisleipää paahtumassa.
FETA-COUSCOUS-SALAATTI
3 dl (täysjyvä)couscousia
3 dl vettä
3/4 tl suolaa
1 rs(250 g) kirsikkatomaatteja
1
keltainen paprika
1/2 kurkkua
1/2 punasipulia
1 dl puolikuivattuja
tomaatteja
1 tlk salaattijuustokuutioita öljymarinadissa
1 rkl
sitruunamehua
1/4 dl salaattijuustokuutioiden öljymarinadia
3/4 tl
mustapippuria
1 ruukku tuoretta korianteria tai persiljaa
hienonnettuna
Valkosipulikastike:
1 tlk kermaviiliä
1-2
valkosipulinkynttä
suolaa
mustapippuria
Mittaa couscous
kattilaan. Kaada kattilaan kiehuva vesi ja lisää suola. Peitä kannella ja anna
vetäytyä noin 6 minuuttia. Sekoita irtonaiseksi ja anna jäähtyä. Halkaise
kirsikkatomaatit, paloittele paprika ja kurkku. Hienonna punasipuli. Paloittele
puolikuivatut tomaatit pienemmiksi. Sekoita couscousin joukkoon vihannekset ja
valutetut salaattijuustokuutiot. Mausta sitruunanmehulla,
salaattijuustokuutioiden öljymarinadilla, mustapippurilla ja korianterilla.
Sekoita kermaviilin joukkoon hienonnettu valkosipuli. Mausta suolalla ja
pippurilla.
Jälkkäriin päätyi ananas, joka oli ensin tarkoitus grillata ruuan kanssa - mallia jälkkäriin otin Meanwhile in Longfield-blogista.
Pikkumuottina käytin ystävänpäivänä saamaani
sydän-kuviomuottia.
SOKEROITUA ANANASTA JÄTSKILLÄ
3 annosta
1
tuore ananas
pienen pieni piparkakkumuotti (muodolla ei ole väliä)
1-2 rkl
ruokokidesokeria
kinuskikastiketta
½ l vaniljajäätelöä
Leikkaa
ananas noin 1-2 sentin paksuisiksi viipaleiksi. Kuori viipaleet. Leikkaa
ananaksen kova keskus pois pienen pienellä piparkakkumuotilla. Aseta
ananasviipaleet leivinpaperin päälle ja ripottele ruokokidesokeria viipaleiden
molemmille puolille. Paista sokeroidut ananasviipaleet paistinpannulla kauniin
ruskeiksi (homma onnistuu loistavasti myös grillissä). Nosta kuumat viipaleet
lautaselle, kaavi viereen vaniljajäätelöä ja lorauta päälle lopuksi kinuskikastiketta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti