Alkuruokaa varten googletin kuvahaulla kaiken maailman katkarapu-alkupaloja, kunnes eksyin Arla Ingmanin sivuille - ja siinä se oli: chili-hernesosekeitto ja katkarapuvartaat. Keitto olisi kuulunut pusertaa siivilän läpi, mutta ainut kelpo siivilä oli kiinni pashassa - joten rakeisella keitolla mentiin....toimi niinkin, jos ei ole turhan tarkka sattumille ;) Muokkasin myös ohjetta hiukan itselle sopivaksi!
CHILI-HERNESOSEKEITTO JA KATKARAPUVARTAAT
(noin 4 annosta)
450 g pakasteherneitä
½ sipulia paloiteltuna
2,5 dl vettä
loraus kanafondia
1 valkosipulinkynttä puristettuna
1 prk ranskankermaa - se pieni purkki
oman maun mukaan tabascoa - en laittanut
8 kpl kuorellisia katkarapuja (n. 300 g) - käytin Rainbowin isoja, kuorittuja katkarapuja
sitruunamehua
Lisää herneet ja sipuli kiehuvaan veteen. Murenna joukkoon liemikuutio. Anna kiehua noin 5 minuuttia. Soseuta keitto ja puserra sose siivilänläpi. Lisää valkosipuli, ranskankerma ja tabasco. Anna keiton vielä kiehahtaa. Tarkista maku. Kuori katkaravut ja purista pyrstöille sitruunamehua. Pujota katkaravut pieniin puuvartaisiin. Jaa lämmin hernekeitto kymmeneen pieneen lasiin ja aseta lasien päälle katkarapuvartaat. Tarjoa heti.
Kokkailin pääruuaksi jo aikaisemmin blogissa olleen vuohenjuustobroilerin. Lisäksi heitin uuniin Rainbowin rosmariini-oliiviöljy-lohkoperunat. Salaattina toimi parsasalaatti.
PESTOBROILERIA VUOHENJUUSTOLLA
broilerin rintafileitä
pestoa
vuohenjuustoa
pinjansiemeniä
juoksevaa hunajaa
öljyä paistamiseen
Paista broilerifileet nopeasti pannulla. Laita fileet uunipellille ja levitä ruokalusikallinen pestoa fileille sekä laita myös noin sentin paksuiset siivut vuohenjuustoa niiden päälle. Paista fileitä 200 asteessa noin 10-15 minuuttia. Ripottele valmiiden broilerifileiden päälle pannulla paahdettuja pinjansiemeniä ja hiukan myös hunajaa.
PARSASALAATTI
tuoretta parsaa
vettä, suolaa
kirsikkatomaatteja
salaattisekoitusta
parmesaanijuustoa
kuivattuja karpaloita
balsamicokastiketta
Ruokajuomana sekä alku- että pääruualle toimi Alkon viinipussissa oleva valkoviini - Chill Out Deckchairs Chenin Blanc 2013.
Tänä pääsiäisenä tehtiin pääsiäispasha kaksin kappalein, sillä sen verran hyväksi osoittautui viime vuonna ystävältäni saama ohje <3
Upea illallinen, kannatti ehdottomasti järjestää!! Ystävien ja perheen kanssa on kyllä ihanaa viettää aikaa hyvän ruoan parissa.
VastaaPoistaRiehakasta ja herkullista Vappua! :)
Oli kyllä tosi onnistunut kokonaisuus :P
PoistaRiehakasta vappua sinne teillekin :)