APPELSIINI-CHILIKANA
(10 annosta)
1 kg broilerin ohuita fileepihvejä
öljyä
1 appelsiini
2 punaista chiliä
2 vihreää chiliä
¾ dl soijakastiketta
¾ dl fariinisokeria
Paistettu riisi:
1 l kypsää ja jäähdytettyä jasmiini- tai basmatiriisiä
½ dl öljyä,
2–3 kananmunaa
suolaa
mustapippuria
Kuumenna öljytilkka paistinpannulla ja paista broileripihvit useammassa erässä kauniin ruskeiksi ja kypsiksi. Siirrä lautaselle odottamaan. Purista appelsiinista mehu. Leikkaa huuhtaistut chilit siemenineen ohuiksi renkaiksi. Kuumenna tilkka öljyä pannussa ja kuullota chiliviipaleita minuutin ajan öljyssä. Lisää fariinisokeri sekä soijakastike pannuun ja keitä minuutti. Lisää broileripihvit pannuun ja anna hautua miedolla lämmöllä 5 minuuttia.
Kuumenna öljy laakeassa paistinpannussa kuumaksi, lisää riisi ja paista riisiin ruskea pinta. Käännä ja riko kananmunat joukkoon, ripottele suolaa ja mustapippuria päälle, jatka paistamista silloin tällöin käännellen niin että kananmunat hyytyvät ja riisissä on ruskea rapea pinta.
Mun piti niin tehdä päivitys,
kun kävin Viinibaari Elbassa,
mut jotenkin unohdin ottaa ne
valokuvat - joka tapauksessa
syötiin siellä maittavat focacciat...
minulle mozzarella-prosciutto- ja
äidilleni mozzarella-tomaatti-täytteellä
- juomana nautimme lasilliset puolikuivaa
valkoviiniä :P Mutta voisipa melkein luvata,
että noista Elban focaccioista on luvassa
kotiversioita vielä tulevan kesän aikana
- pysykäähän linjoilla :D
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti