Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

2014-04-13 Naapurilta lainattua - appelsiini-chilikana ja paistettu riisi...

Nyt olisi sitten vuorossa se naapurin saunaillasta lupaamani ruoka itsekokattuna elikäs appelsiini-chilikanaa paistetun riisin kera :P Yleensä en ole tämän tyyppisen ruokien ystävä, mutta tähän ihastuin menneenä viikonloppuna (kiitokset vaan naapurille <3 )...tosin chilin määrää hiukan pienensin :) Ruokajuomana toimi chileläinen Cono Sur Bicicleta Riesling 2013-valkoviini.




APPELSIINI-CHILIKANA

(10 annosta)

1 kg broilerin ohuita fileepihvejä
öljyä
1 appelsiini
2 punaista chiliä
2 vihreää chiliä
¾ dl soijakastiketta
¾ dl fariinisokeria

Paistettu riisi:

1 l kypsää ja jäähdytettyä jasmiini- tai basmatiriisiä
½ dl öljyä,
2–3 kananmunaa
suolaa
mustapippuria

Kuumenna öljytilkka paistinpannulla ja paista broileripihvit useammassa erässä kauniin ruskeiksi ja kypsiksi. Siirrä lautaselle odottamaan. Purista appelsiinista mehu. Leikkaa huuhtaistut chilit siemenineen ohuiksi renkaiksi. Kuumenna tilkka öljyä pannussa ja kuullota chiliviipaleita minuutin ajan öljyssä. Lisää fariinisokeri sekä soijakastike pannuun ja keitä minuutti. Lisää broileripihvit pannuun ja anna hautua miedolla lämmöllä 5 minuuttia.

Kuumenna öljy laakeassa paistinpannussa kuumaksi, lisää riisi ja paista riisiin ruskea pinta. Käännä ja riko kananmunat joukkoon, ripottele suolaa ja mustapippuria päälle, jatka paistamista silloin tällöin käännellen niin että kananmunat hyytyvät ja riisissä on ruskea rapea pinta.





Mun piti niin tehdä päivitys, 
kun kävin Viinibaari Elbassa
mut jotenkin unohdin ottaa ne 
valokuvat - joka tapauksessa 
syötiin siellä maittavat focacciat...
minulle mozzarella-prosciutto- ja 
äidilleni mozzarella-tomaatti-täytteellä 
- juomana nautimme lasilliset puolikuivaa 
valkoviiniä :P Mutta voisipa melkein luvata, 
että noista Elban focaccioista on luvassa 
kotiversioita vielä tulevan kesän aikana 
- pysykäähän linjoilla :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti