Ruokajuomaksi oli ostanut suosikkiani Alkon pussiviineistä - Earth Balance Merlot Cabernet Sauvignon Syrah 2011-punaviini...kuvaa ei valitettavasti viinipussista ole, mutta sekin löytyy Alkon sivuilta klikkaamalla viinin nimeä :)
PULLED LAMB eli REVITTY LAMMAS
5-6 annosta
n. 2 kg luutonta lampaanpaistia (pakaste)
2 tl suolaa
1 tl timjamia
1 tl rosmariinia
1/2 tl mustapippuria
2 (200 g) sipulia
1-2 (150 g) porkkanaa
6 valkosipulinkynttä
n. 5 dl vettä
1/2 dl punaviinietikkaa
Pinnalle:
sormisuolaa
minttua, korianteria tai persiljaa hienonnettuna
sitruunanmehua
sitruunan raastettua kuorta
Lisäksi:
Pitaleipiä
Jääsalaattia
Tomaattia
Punasipulia
Feta-juustoa
Kermaviili + dippijauhepussi
Sulata paisti jääkaapissa. Kuivaa liha talouspaperilla. Hiero lihan pintaan suola, timjami, rosmariini ja pippuri. Nosta liha korkeareunaiseen uunipataan tai -vuokaan. Anna maustua huoneenlämmössä noin tunti.
Leikkaa kuoritut sipulit ja porkkanat reiluiksi paloiksi. Kuori valkosipulinkynnet, mutta jätä ne kokonaisiksi. Lisää kasvikset vuokaan. Kaada vuokaan kiehuva vesi ja viinietikka. Neste saa peittää noin 2/3 paistista.
Nosta pata tai vuoka uuniin ilman kantta ja paista 175 asteessa tunti. Peitä pata kannella tai foliolla ja jatka paistamista vielä noin 4 tuntia. Sisälämpötilan pitää nousta vähintään 95 asteeseen, mielellään yli.
Ota pata uunista. Nosta liha liemestä ja kääri folioon. Anna tekeytyä noin tunti.
Siivilöi liemi. (Lusikoi sipulit ja porkkanat tarjoilukulhoon.) Jäähdytä liemi ja kuori pinnalle jähmettynyt rasva pois.
Revi liha esimerkiksi kahden haarukan avulla tai reilusti käsin suikaleiksi. Lusikoi lihan joukkoon hieman kuumennettua paistolientä mehevyyttä ja makua lisäämään. Levitä revitty liha kuumennetulle tarjoiluvadille. Mausta sormisuolalla, hienonnetulla mintulla ja sitruunanmehulla sekä sitruunan raastetulla kuorella.
Niin ja jos sinulla on pakastepaisti,
muista ottaa
ajoissa se sulamaan :)
RENTOUTTAVAA
PÄÄSIÄISTÄ
KAIKILLE
LUKIJOILLE <3
Herkullista!! :) Iloista pääsiäistä!
VastaaPoista