Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

lauantai 30. marraskuuta 2013

2012-11-30 Vinkki pikkujoulu-tarjottavaksi...

Juhlistimme isäni syntymäpäivää ja samalla hiukan pikkujouluakin <3 Isän lahjapaketeista paljastui tänä vuonna pullo laadukasta viskiä sekä Dressmannin neulepaita ja kaksi paria sukkia :)
 



Kuten jo aikaisemmin olen kertonut, olen katsellut Foxilta ruokaohjelmia arkisin klo 16-18...välillä ohjelmien kokit ovat aika hermoja raastavia sormien nuolemisineen ja ylisanoineen, mutta muutamia ruokaideoita olen siltikin bongannut ;) Sen johdosta pikkujoulu-tarjottavaksi päätyi kylmäsavuporo-omenasalaatti saaristolaisleivän kera - varsinaisen salaatin ohjeen olen ottanut täältä.Tämä sopii niin alkupalaksi pikkujouluihin kuin pieneksi iltapalaksikin :)





KYLMÄSAVUPORO-OMENASALAATTI 
2  kpl vihreää omenaa 
100 g kylmäsavuporoa 
200 g leipäjuustoa 
1 dl saksanpähkinöitä 
½ dl lehtipersiljaa 
1 dl puolukoita 
                            
kastike: 
1 rkl omenaviinietikkaa 
1 rkl hunajaa 
2 rkl oliiviöljyä 
½ tl sormisuolaa 
½ tl rosépippuria 

Poista omenoista kodat ja viipaloi ne ohuiksi. Suikaloi kylmäsavuporo. Rouhi pähkinät. 
Hienonna lehtipersilja. Yhdistä kastikkeen ainekset kulhossa ja lisää perään salaatin 
ainekset leipäjuustoa ja puolukoita lukuun ottamatta. Kuutioi leipäjuusto ja paista 
kuutioita kuumalla pannulla muutama minuutti. Levitä salaatti laakealle astialle ja 
viimeistele leipäjuustokuutioilla sekä puolukoilla.



 
 Sain vihdoin ja viimein 
ostettua itselleni
pikkuisen kameran 
- oli vieläpä herkullisen
pinkin värinen...tämä 
sujahtaa mukavasti niin
takin taskuun kuin 
iltalaukkuunkin :)






  

Muistahan, että huomenna 
alkaa ilmestyä blogin 
joulukalenteri, josta saatte 
seurata edesottamuksiani
jouluun valmistautumisessa 
- luvassa on leipomuksia, 
askartelua ja myös
matkailua ja kulttuuria :) 




perjantai 22. marraskuuta 2013

2013-11-22 Jouluinen luumukakku...


Jälleen tuli vieraita kyläilemään - samalla kotiini saapui joulun hitti-eläin: PÖLLÖ :D



 
Ruuaksi tarjosin porokiusausta, koska se vaan on niin hyvää :P Vähän salaattia ja puolukkahilloa kyytipojaksi - nam! Maustoin tällä kertaa kiusauksen tuoreella rosmariinilla, kun sellainen löytyi keittiöstä - ei välttämätön :)




POROKIUSAUS 
150 g kylmäsavurouhetta 
1 kg peruna-sipulisekoitusta 
1 prk kolmen sipulin ruokakermaa 
1 prk ruokakermaa - 3,3 dl 
5 kpl porkkanaa 
1 pkt pekonikuutioita

Pilko porkkanoista tikkuja. Paista pekonia ja porkkanoita hetki pannulla. Kaada perunasipulisekoitus voideltuun vuokaan. Sekoita joukkoon kylmäsavurouhe ja porkkanapekoniseos. Kaada päälle kerma. Paista 200 asteisessa uunissa reilut 60 min tai kunnes pinta on kauniin kullanruskea ja kerma imeytynyt perunoihin.




Kahvin kanssa olin pyöräyttänyt jouluisen luumukakun, jonka ohjeen löysin täältä - hyvää oli sekä yksinkertaista tehdä :) Itseasiassa kakku muodostautui oikeaksi hitiksi ;) Pohjan kakkuun tein tuplana, sillä pidän paksuhkoista pohjista...




JOULUINEN LUUMUKAKKU
Pohja: 
150 g piparkakkuja murustettuna
75 g voita tai margariinia sulatettuna

Täyte: 

4 liivatetta
2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g vaniljarahkaa
150-200 g luumumarmeladia   - laitoin koko purkin, 300g
(sokeria tarvittaessa)
1 tl vaniljasokeria
2 rkl vettä tai glögiä


Vuoraa halkaisijaltaan 20 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Sekoita murustettujen piparkakkujen joukkoon sulatettu voi tai margariini. Painele seos vuoan pohjalle.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike, lisää joukkoon vaniljarahka, luumumarmeladi ja vaniljasokeri. Mausta tarvittaessa sokerilla. Kuumenna vesi tai glögi kiehuvaksi, liuota vedestä puristetut liivatteet joukkoon. Lisää liivateseos täytteeseen hyvin sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Irroita kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Koristele haluamallasi tavalla.





Mukavan illan päätteksi lasillinen valkoviiniä paperitähtien ja tv:n ääressä <3



tiistai 19. marraskuuta 2013

2013-11-19 Juhlinnan jälkeen...

Synttärit on juhlittu ja voi palata arkiruokaan - siispä kanawokkia, jota tein tällä kertaa kookosmaidolla höystettynä ja nuudelien kera...mukavan lämmittävä ruoka sateiseen päivään :)




KANAWOKKI KOOKOSMAIDOLLA
1 pkt hunajamarinoituja broilerisuikaleita
1 pss wok-vihanneksia
1 prk ananas-paloja
2 dl kookosmaitoa
1 kpl kanaliemikuutio tai vastaava määrä kanafondia
2 pkt kananmakuisia nuudeleita
soijakastiketta

Ruskista broilerisuikaleet tilkassa öljyä. Lisää pannulle wokkivihannekset ja kypsennä niitä hetki. Lisää joukkoon ananas-palat, kookosmaito ja kanaliemikuutio tai -fondi. Kypsennä wokkia, kunnes vihannekset ovat kypsiä ja lisää lopuksi joukkoon kypsäksi keitetyt nuudelit. Tarkista suolan määrä ja lisää sitä halutessasi soijakastikkeella

lauantai 16. marraskuuta 2013

2013-11-16 Tyttöjen maidottomat pikkujoulut...

Jälleen kokoontuminen hyvän seuran ja ruuan merkeissä <3


Tuo poro-merkki on sitten varattu mun viinilasiini <3



Ruuaksi oli tehnyt jo ennestään tutun porokiusauksen, jonka ohjeen olin löytänyt  Lapin Lihan-sivuilta - muokkasin sen vain maidottomaksi käyttämällä soijaruokakermaa. Kiusausten kanssa tarjosin puolukkahilloa ja etikkapunajuuria. Lisäksi olin salaatiksi tehnyt viinirypäle-paprika-kurkku-jääsalaatti-salaattia - joukkoonsa salaatti sai myös kourallisen pakastelakkoja sekä erikseen tarjolla oli vielä feta-juustoa.





POROKIUSAUS   -   maidoton
150 g kylmäsavurouhetta
1 kg perunasipulisekoitusta
4 dl soijaruokakermaa
5 porkkanaa
1 pkt pekonikuutioita

Pilko porkkanoista tikkuja. Paista pekonia ja porkkanoita hetki pannulla. Kaada peruna-sipulisekoitus voideltuun vuokaan. Sekoita joukkoon kylmäsavurouhe ja porkkana-pekoniseos. Kaada päälle kerma. Paista 200 asteisessa uunissa n. 60 min tai kunnes perunat ja porkkanat ovat kypsiä.




Kahvin kanssa tarjosin maidottoman banana cream pien, jonka alkuperäinen ohje löytyy täältä. Muokkasin vain alkuperäisestä pohjaa ja pinnalla käytin Alpron soijakermaa. Lisäksi olin luvannut lahjoa yhtä tytöistä syömään poroa, joten leivoin vielä maidottomia suklaamuffinsseja, joita kokeilin jo kesälläkin :P




BANANA CREAM PIE   -   maidoton
Pohja:
1 pkt Kantolan kaurakeksejä
n. 150 g maidotonta leivontamargariinia
2 rkl kaakaojauhetta

Täyte:
3 banaani pilkottuina
1 sitruunan puristettu mehu
1 dl Sunnuntai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta      - laitoin koko purkin
2 prk vanilja-soijavanukasta
2 liivatelehteä
loraus vettä

Päälle
1 prk Alpron soijakermaa
Tummaa maidotonta suklaata rouhittuna

Keksit murskataan ja sekoitetaan sulatetun leivontamargariinin kanssa. Seos painellaan pohjan reunoille ja pohjalle. Vuoka laitetaan jääkaappiin hyytymään täytteen valmistamisen ajaksi. Voit puolittaa pohjan keksimurujen määrän, mikäki haluat ohuen pohjan - koko paketista tulee aika paksuhko :)

Liivatteet laitetaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi likoamaan. Banaanit pilkotaan ja sekoitetaan sitruunamehun kanssa. Vaniljakastike vaahdotetaan ja sekaan lisätään soijavanukkaan. Seos sekoitetaan banaanien kanssa. Liivatelehdistä puristetaan ylimääräinen vesi pois ja ne sulatetaan kattilassa veden kanssa. Sulanut liivateneste kaadetaan täytteen joukkoon ohuena naruna ja täyte sekoitetaan tasaiseksi. Täyte kaadetaan kovettuneen pohjan päälle ja laitetaan jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi.

Pursota päälle vaahdotettua soijakermaa - voit halutessasi maustaa sen vaniljasokerilla. Koristele kakku kakku maidottomalla suklaarouheella. Itse piti pursottaa soijakermaa kakun päälle, mutta insinöörille osoittautui ylivoimaiseksi pursottimen kokoaminen kiireessä - noh, menihän se lastalla levittäenkin ;)





PS. Se poro-kammoinen ystäväni otti vielä lisää sitä porokiusausta - pitäiskö alkaa kehua omia kokkitaitoja niinkuin kaikki tv-kokit tekee ;)

torstai 14. marraskuuta 2013

2013-11-14 Ennenaikainen synttäribrunssi

Hyvä ystäväni tuli brunssille juhlistamaan syntymäpäivääni <3 Paljastan tässä nyt vain pari reseptiä ja palaan loppuihin joulukalenterin puitteissa - eikös nyt ole jo salaisuuksien aikaa ;)

Ystävä vastasi joulutee-huutoon <3


Brunssi-drinkiksi me tytöt joimme Omena-Mimosat, sillä se perinteinen Mimosa jäi ystäväni sitrus-allergian takia välistä - eikä se kyllä menoa haitannut, sillä namia oli tämäkin :P



OMENA-MIMOSA
n. 4 cl omenatäysmehua
Kuivaa tai puolikuivaa kuohuviiniä
Koristeeksi: vihreä omena






Makeaksi tarjosin Saran minttu-dominopirtelön :P Olen joskus bongannut Prisman Amerikka-hyllystä vaahtokarkki-vaahtoa ja pohtinut, että sitähän olisi kiva kokeilla...noh, tässä nyt on ohje, jossa sitä pääsee kokeilemaan :)




MINTTU-DOMINOPIRTELÖ 
3 palloa minttujäätelöä 
1½ dl maito
1dl kermaa 
½ dl vaahtokarkki-vaahtoa, valkoista (marshmallow fluff) 
3 Domino-keksiä, murskattuna 

Koristeluun: 
Domino-keksiä
minttukarkkeja
vaahtokarkkeja 

Ensimmäiseksi vaahdota kerma kuohkeahkoksi vaahdoksi ja sekoita puuhaarukalla joukkoon vaahtokarkkivaahto ja laita sivuun. Seuraavaksi laita blenderiin minttujäätelö, maito ja Domino-keksit, sekoita aineet hyvin keskenään. Kaada pirtelöä puoleen väliin lasia ja lisää kerros sekoitettua kerma-vaahtokarkkivaahtoa. Kaada loput pirtelöstä ja koristele minttukarkeilla, Domino-kekseillä ja vaahtokarkeilla ja nauti.  




PS. Yksi ystäväni kysyi menneellä viikolla kondensoidusta maidosta - blogissanikin on yksi oikea herkkukakku tehty siitä, nimittäin kinuski-daim-juustokakku. Kondensoitua maitoa täällä Porissa on ainakin saatavilla Prismojen sekä Sokos Herkun Venäjä-hyllyistä. Sitä löytyy hyllystä niin tavallisena kuin kinuskiksi keitettynä...eli rohkeasti vaan ostamaan sen kinuskiksi keitetty purkki ja tekemään tuota edellä mainittua kakkua, jota suosittelen lämpimästi <3


tiistai 12. marraskuuta 2013

2013-11-12 Sipulinen pasta...

Syön tosi harvoin pastaa, mutta löysin taannoin mielenkiintoisen ohjeen Faux leather shoes and other stories-blogista. Kuten kyseisen blogin pitäjä, olen myös minäkin vilkuillut kaupassa Creme Bonjourin paahdettu sipuli-ruokakermaa, josko siitä jotain tekisi. - siispä sipulista pastaa! Helppoa ja hyvänmakuista :P


Unohtuiko jotain??? Se paahdettu sipuli ;)


SIPULINEN PASTA
Tagliatelle-pastaa 
400 g jauhelihaa  
Jauhelihamaustetta 
1-2 tl valkosipulirouhetta  - käytin valkosipulijauhetta
2 prk Creme Bonjour paahdettu sipuli -ruokakermaa 
5 rkl paahdettua sipulia  
Parmesaanijuustoa

Keitä pasta melkein kypsäksi. Paista jauheliha mausteineen eli jauhelihamausteen ja valkosipulirouheen kera. Yhdistä valutettu pasta ja liha. Lisää joukkoon ruokakermat ja paahdetut sipulit - sipulit voit lopuksikin, mikäli haluat, että sipuli säilyttää rapeutensa. Lämmitä/keitä kokoon muutama minuutti. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa. Pastan päälle juustolastuja.








Kortit on postissa, lahjat ostettuna,
valot paikoillaan ja eka satsi 
paholaishilloa tehtynä...
hyvällä mallilla siis :D

sunnuntai 10. marraskuuta 2013

2013-11-10 Isänpäivä-tarjottavat...

Isänpäivänä kävin viemässä isälleni lahjan kahvikastamisten kera - olin tehnyt Aura-päärynäpiiraita sekä suklaa-pähkinämuffinsseja - NAM :P Lahjaksi olin hänelle koonnut korin kaikenlaisia flunssia ja kolotuksia vastaan - äitini oli taas ostanut ne joka vuotiset pitkät kalsarit ;) Kortiksi päädyin tänä vuonna tilaamaan kuvakortin vanhoista valokuvista Ifolorilta - voi sitä nostalgian ryöppyä, kun selasin vanhoja valokuvia <3






Aura-päärynäpiiraisiin sain innoituksen Terhin ohjeesta. Tosin en tehnyt rahka-voitaikinaa, vaan käytin kaupan valmiita torttutaikinalevyjä - ihanan helppoa! Osaan piiraista käytin vuohenjuustoa homejuusto-rajoitteisen perheenjäsenemme takia. Kumpaisetkin piiraat olivat erittäin maistuvia :)




AURA-PÄÄRYNÄPIIRAAT
Taikina:
haluamasi määrä kaupan torttutaikinalevyjä 

Aura-päärynätäyte:
- päärynää
- Aura-juustoa
- saksanpähkinöitä
- Sweet chili-kastiketta 

Aura-kammoisen vuohenjuusto-päärynätäyte:
- päärynää
- pehmeää vuohenjuustoa
- saksanpähkinöitä
- kuivattua rosmariinia
- juoksevaa hunajaa

Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Voitele kiekkojen reunat kananmunalla. Sivele kiekon keskelle sweet chilisoossia, lisää päälle murustettua Aura-juustoa sekä pieneksi hakattuja saksanpähkinöitä.  Lisää päälle vielä viipaloituja päärynänsiivuja. Paista noin 225 asteessa, kunnes piiraat saavat väriä pintaan.





Makeaksi olin tehnyt suklaa-pähkinämuffinsseja Pullahiiren ohjeella - maistuvia olivat nämäkin :P ja oiva tapa tuhota hasselpähkinärouhepussi kaapista!






SUKLAA-PÄHKINÄMUFFINSSIT 
(12 kpl) 
5 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta  
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl maitoa
120 g voita
2 ½ dl suklaarouhetta tai -hippuja
100 g hasselpähkinärouhetta

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Sulata voi ja nosta sivuun jäähtymään. Sekoita keskenään maito ja kananmunat, niin että munien rakenne rikkoutuu. Sekoita kuivien aineiden joukoon muna-maitoseos sekä sulatettu voi. Sekoita massaa hieman ja lisää lopuksi joukkoon suklaarouhe tai -hiput sekä hasselpähkinärouhe. Voit hyvin jättää osan rouheista muffinssien päälle ripoteltavaksi ennen paistamista. Sekoita massa sekaisin ja jaa 12 muffinssivuokaan. 

Paista ensin 225 asteessa ensimmäiset 5 minuuttia ja laske sen jälkeen lämpötilaa 175 asteeseen. Paista vielä noin 15 minuutin ajan tai kunnes muffinssin keskelle painettuun tikkuun ei jää raakaa taikinaa. Anna muffinssien jäähtyä hieman ennen herkuttelua.


2012-11-09 Autokuskina...

Vanhempani lähtivät teatteriin Uuteenkaupunkiin ja niinpä minut pestattiin kuskiksi kodin ja linja-autoaseman välille. Ruokajuomat rajoittuivat alkoholittomiin ja ruuaksi päädyin tekemään Kotiliedestä ottamani ohjeen mukaisia moderneita makkaraperunoita. Samaista ruokaa harkitsen uuden vuoden aattoruuaksi - olisi se ainakin yksinkertaisuudessaan loistavaa - oman maun mukaan mausteita eli sinappia, ketsuppia ja majoneesia :P




Yritän nyt saada jotain kuvia aikaiseksi blogiin, mutta uskollinen kamerani ei suostu oikein enää tarkentamaan :( Eli uuden kameran osto olisi edessä - ihailin jo Gigantin verkkosivuilla Canonin punaista kameraa...olikohan taaskaan mikään yllätys, että minä himoitsen jotain punaista! Järkkärikamera olisi ihana, mutta rakastan liikaa kamerassa sitä, että sen saa tungettua olkalaukkuun tai kannettua kädessä mukana...eli pieni ja näppärä sen olla pitää!!!

Kuva täältä


Vaihdoin blogin kuvia hiukan jouluisemmiksi, sillä kohtahan se on täällä! Joulukalenteria olen väsännyt joulukuulle - sellaisia itsekohtaamiani jouluun liittyviä asioita: leipomisia, lahjavinkkejä ja unohtamatta juomavinkkejä ;)  Luvassa on ainakin joulukortteja, pienimuotoista käsityötä ja matkailua <3





MODERNIT MAKKARAPERUNAT
(4 annosta)
6-8 kplkeskikokoista perunaa (jauhoista lajiketta)
2-3 kplporkkanaa
200 gpalsternakkaa
2 kplpunasipulia
1 tlvalkosipulirouhetta    - käytin valkosipulijauhetta
1 tlkuivattua timjamia
½ tlchilijauhetta
1 tlpaprikajauhetta

suolaa

rouhittua mustapippuria
3 rkloliiviöljyä
400 gbratwurstia

Pese ja kuori perunat ja juurekset. Leikkaa perunat lohkoiksi ja juurekset paksuhkoiksi suikaleiksi. Kuori ja lohko sipulit. Lado kasvikset laakeaan uunivuokaan - laitoin myös valkosipulinkynsiä. Ripottele päälle mausteet ja pirskota joukkoon oliiviöljyä. Kääntele kasviksia, jotta mausteet ja öljy sekoittuvat tasaisesti. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia. Paloittele sillä aikaa makkarat 2-3 osaan ja lisää vuokaan kasvisten päälle. Jatka kypsennystä vielä 10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä ja makkarat kypsiä. Itsellä nämä olivat uunissa noin tunnin ajan.


maanantai 4. marraskuuta 2013

2013-11-04 Ahvenanmaan pannukakku...

Sitten paluu Pirkan resepteihin - Ahvenanmaan pannukakku :P Olisi mulla ollut yksi lahjaksi saatu hillopurkki jääkaapissa, mutta vaikka yritin käyttää mitä voimasanaa, en saanut sitä auki - ja yleensähän mun nyt kuuluisi saada auki vaikka mitä, jossei jopa hajalle ;) Niin siis jäi sanomatta, että oli tarkoitus tehdä tämä pannukakku, että saan maistaa sitä hilloa...





AHVENANMAAN PANNUKAKKU
1 l täysmaitoa
1½ dl mannasuurimoita
1 tl suolaa
3 kpl kananmunaa
1½ dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl kardemummaa

Kuumenna maito kiehuvaksi pinnoitetussa kattilassa ja vispilöi joukkoon mannasuurimot. Keitä hiljalleen välillä sekoittaen 10 minuuttia. Lisää suola ja anna jäähtyä.

Vatkaa puuron joukkoon munat. Lisää jauhot, sokeri ja kardemumma. Kaada taikina uunipellille voidellun leivinpaperin päälle. (Halutessasi lisää voinokareita pannukakun pinnalle.) Kypsennä pannukakkua uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia.

2013-11-04 Saran lihamureketta...

Arkiruuaksi olisi vuorossa Sara La Fountainin lihamureketta. Idea lihamurekkeeseen lähti, kun seurasin Foxilta klo 16-18 tulevia ruokaohjelmia - tulevaisuudessa on ehkä luvassa muitakin reseptejäkin ohjelmista :P Lihamurekkeen lisäksi tuhosin jääkaapista kasan punajuuria Aura-punajuurivuoaksi. Kovin kuvauksellinenhan tuo lihaköntti ei ole, mutta sitäkin maistuvampi - täytyypä vastaisuudessakin laittaa mureketaikinaan rosmariinia! 



SARAN LIHAMUREKE
1 kg sika-nautajauhelihaa 
1 kananmuna 
1 dl kermaa 
1 dl korppujauhoja 
2.5 rkl Dijon-sinappia       - käytin tavallista sinappia 
2 rkl chiliketsuppia       - käytin Heinzin Mexican-ketsuppia 
1.5 rkl piparjuuritahnaa      - en laittanut tätä
2 rkl rosmariinia silputtuna      - käytin kuivattua rosmariinia
0.5 rkl sokeria
suolaa
mustapippuria 
300 g pekonia

Sekoita isossa kulhossa kaikki muut aineet hyvin sekaisin paitsi pekoni. Laita jauhelihamassa leivinpaperoidulle uunipellille ja muotoile siitä isokokoinen pötkö. Seuraavaksi kääri pötkön ympärille pekonisiivut ja laita lihamureke uuniin 180 asteeseen noin 40 minuutiksi. Sen jälkeen nosta lämpötilaa 240 asteeseen ja anna paistua vielä seuraavat 15–20 min. Itse paistoin murekkeen 200 asteessa noin tunnin ajan - kannattaa hiukan seurata murekkeen pintaa, ettei se pääse palamaan.

lauantai 2. marraskuuta 2013

2013-11-02 Pyhäinpäivä...

Marraskuu...joko saa jouluttaa julkisesti???  Pieniä valoköynnöksiä on jo ilmestynyt pöytien päälle :)




Pyhäinpäivän päivälliseksi kokkasin Hulin Meanwhile in Longfield-blogissa ollutta parsakaali-porokeittoa vuohenjuustolla :P





PARSAKAALI-POROKEITTO VUOHENJUUSTOLLA 
(4 isoa annosta)
600 g parsakaalia
1 (150 g) iso jauhoinen peruna
1 (250 g) palsternakka
1 l kasvislientä     
suolaa
100 g kylmäsavuporopaistin viipaleita
150 g pehmeää vuohenjuustoa
hienonnettua tuoretta kirveliä     - käytin kuivattua kirveliä

Huuhtele ja paloittele parsakaali kukinnoiksi ja viipaloi varsi. Kuori ja paloittele peruna ja palsternakka. Kiehauta kattilassa kasvisliemi. Lisää kasvikset (ja ripaus kuivattua kirveliä). Keitä noin 15–20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä ja kypsiä. Kuutioi neljä kylmäsavuporopaistin viipaletta koristeeksi keiton pinnalle. Nosta loput kylmäsavuporopaistin viipaleet kattilaan. Soseuta keitto sauvasekoittimella kattilassa. Lisää maun mukaan suolaa. Annostele keittoa lautasille. Nosta päälle (reippaasti) pehmeää vuohenjuustoa ja ripottele pinnalle kylmäsavuporopaistikuutioita ja hienonnettua kirveliä.