Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

sunnuntai 10. marraskuuta 2013

2013-11-10 Isänpäivä-tarjottavat...

Isänpäivänä kävin viemässä isälleni lahjan kahvikastamisten kera - olin tehnyt Aura-päärynäpiiraita sekä suklaa-pähkinämuffinsseja - NAM :P Lahjaksi olin hänelle koonnut korin kaikenlaisia flunssia ja kolotuksia vastaan - äitini oli taas ostanut ne joka vuotiset pitkät kalsarit ;) Kortiksi päädyin tänä vuonna tilaamaan kuvakortin vanhoista valokuvista Ifolorilta - voi sitä nostalgian ryöppyä, kun selasin vanhoja valokuvia <3






Aura-päärynäpiiraisiin sain innoituksen Terhin ohjeesta. Tosin en tehnyt rahka-voitaikinaa, vaan käytin kaupan valmiita torttutaikinalevyjä - ihanan helppoa! Osaan piiraista käytin vuohenjuustoa homejuusto-rajoitteisen perheenjäsenemme takia. Kumpaisetkin piiraat olivat erittäin maistuvia :)




AURA-PÄÄRYNÄPIIRAAT
Taikina:
haluamasi määrä kaupan torttutaikinalevyjä 

Aura-päärynätäyte:
- päärynää
- Aura-juustoa
- saksanpähkinöitä
- Sweet chili-kastiketta 

Aura-kammoisen vuohenjuusto-päärynätäyte:
- päärynää
- pehmeää vuohenjuustoa
- saksanpähkinöitä
- kuivattua rosmariinia
- juoksevaa hunajaa

Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Voitele kiekkojen reunat kananmunalla. Sivele kiekon keskelle sweet chilisoossia, lisää päälle murustettua Aura-juustoa sekä pieneksi hakattuja saksanpähkinöitä.  Lisää päälle vielä viipaloituja päärynänsiivuja. Paista noin 225 asteessa, kunnes piiraat saavat väriä pintaan.





Makeaksi olin tehnyt suklaa-pähkinämuffinsseja Pullahiiren ohjeella - maistuvia olivat nämäkin :P ja oiva tapa tuhota hasselpähkinärouhepussi kaapista!






SUKLAA-PÄHKINÄMUFFINSSIT 
(12 kpl) 
5 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta  
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl maitoa
120 g voita
2 ½ dl suklaarouhetta tai -hippuja
100 g hasselpähkinärouhetta

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Sulata voi ja nosta sivuun jäähtymään. Sekoita keskenään maito ja kananmunat, niin että munien rakenne rikkoutuu. Sekoita kuivien aineiden joukoon muna-maitoseos sekä sulatettu voi. Sekoita massaa hieman ja lisää lopuksi joukkoon suklaarouhe tai -hiput sekä hasselpähkinärouhe. Voit hyvin jättää osan rouheista muffinssien päälle ripoteltavaksi ennen paistamista. Sekoita massa sekaisin ja jaa 12 muffinssivuokaan. 

Paista ensin 225 asteessa ensimmäiset 5 minuuttia ja laske sen jälkeen lämpötilaa 175 asteeseen. Paista vielä noin 15 minuutin ajan tai kunnes muffinssin keskelle painettuun tikkuun ei jää raakaa taikinaa. Anna muffinssien jäähtyä hieman ennen herkuttelua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti