Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

maanantai 16. syyskuuta 2013

2013-09-16 Tomaatti-vuohenjuustopiirakka ja karpalo-pinjansiemensalaatti

Lukemiini blogeihin kuuluu Hulin  Meanwhile in Longfield-blogi - sieltä löysinkin ohjeen tomaatti-vuohenjuustopiirakkaan ja karpalo-pinjansiemensalaattiin. Piirakka poikkeaa normaalista kananmuna-kerma-piirakasta, mutta oli erittäin hyvä, kuten myös oli ruis-kaura-pohjakin...myös salaatti oli raikkaan erilaista :P Tätä varmasti tarjoan vielä tulevaisuudessa jollekin vieraalle :)



TOMAATTI-VUOHENJUUSTOPIIRAKKA
1 kpl pyöreä ruis-kaura-piirakkataikina (Myllyn paras)
n. 300 – 350 g kirsikkatomaatteja
n. 200 – 300 g pehmeää vuohenjuustoa
muutama oksa tuoretta timjamia
ripaus sormisuolaa ja rouhittua mustapippuria

Sulata piirakkataikina ohjeen mukaan. Kauli jäähtynyt taikina sopivan kokoiseksi, ja painele se sen jälkeen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Huuhtele tomaatit ja leikkaa kukin tomaatti kolmeksi viipaleeksi. Pehmennä vuohenjuustoa hieman, ja levitä se sitten taikinan päälle. Asettele päälle tasaisesti tomaattiviipaleet. Ripota piirakan päälle tuoretta timjamia, sormisuolaa ja rouhittua mustapippuria. Paista piirakkaa 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia (pohja on kypsä ja pinta kauniin paahtunut). Nosta piirakka jäähtymään ritilälle (ennen vuoasta irrottamista).




KARPALO-PINJANSIEMENSALAATTI
erilaisia salaattilaatuja
reilusti tuoretta basilikaa
1 pussi pinjansiemeniä
1 pussi kuivattuja karpaloita
2 pkt (kotimaisia) kirsikkatomaatteja

Huuhtele salaatinlehdet ja basilika. Revi ne hieman pienemmiksi. Paahda pinjansiemenet kuumalla pannulla ja sekoita salaattiin yhdessä karpaloiden sekä puolitettujen tomaattien kanssa. Asettele koko komeus tarjoululautaselle.

2 kommenttia:

  1. Voi miten ihana kuulla, että piirakka maistui myös teille. :) Meillä sitä popsittiin tupareissa viimeeksi eilen. :P

    VastaaPoista