Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

lauantai 21. syyskuuta 2013

2013-09-21 Tyttöjen iltapäivä...

Vietettiin hiukan tyttöjen iltapäivää serkkuni vaimon kanssa - hyvää ruokaa ja juomaa tietysti :) 




Ruuaksi olin tehnyt jo aikaisemmin blogissa olleen juustoisen kasvissosekeiton sekä valkosipuli-mozzarellaranskanleivän. Ruokajuomaksi oli valikoitunut australialainen Crocodile Rock Semillon Chardonnay-valkoviini.




Ruuan päälle keitin Nordqvistin Sydämellinen-teetä ja vähän niinkuin sadonkorjuu-teemaan sopivasti olin tehnyt Kanelikaruselli-blogista löytämäni ohjeen mukaan "maailman parhaan porkkanakakun" :P Siinä oli juuri se juju, mitä porkkanakakku vaatii - paljon kuorrutetta! Kakku on kaiken lisäksi pähkinätön, kun vaihdoin alkuperäisessä ohjeessa olleen pähkinäöljyn auringonkukanöljyksi - eli siitä vaan leipomaan pähkinä-allerginen ystäväni ;)





MAAILMAN PARAS PORKKANAKAKKU
Taikina:
3 kananmunaa
2 dl tummaa muscovadosokeria
1 dl tavallista valkoista sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
2 tl jauhettua kardemummaa
2 tl kanelia
1 tl inkiväärijauhetta
0,5 tl suolaa
1,5 dl auringonkukanöljyä
4,5 dl hienoksi raastettua porkkanaa

Kuorrute:
400 g tuorejuustoa
n. 2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1 limetin mehu

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kaikki kuivat aineet ja kääntele ne huolellisesti muna-sokerivaahtoon. Lisää öljy ja porkkanaraaste. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (halkaisija noin 24 cm). Paista 150-asteisessa uunissa noin 55 minuuttia.

Tee kuorrute: sekoita tuorejuusto, tomusokeri, vaniljasokeri ja limetin mehu. Kumoa jäähtynyt kakku ja levitä kuorrutetta reunoille ja päälle. Kuorruta kakku vasta kun se on täysin jäähtynyt! Paahda pähkinärouhetta kuivalla pannulla kunnes se on saanut hieman väriä. Koristele haluamallasi tavalla - jos et ole pähkinäallerginen, voit koristella kakun vaikkapa pähkinärouheella.




Iltasella hipsin vielä naapuriin synttärijuhlille mukanani pullo kuohuvaa ja lahjakortti kuumakivihierontaan <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti