Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

lauantai 7. syyskuuta 2013

2013-09-07 Saunakahvit...

Olin menossa mökille lauantai-saunaan ja koska minulla oli vielä reilusti eilen saamiani omenoita, leivoin mukaani omena-pekaanipähkinäkakun...kaupasta kaappasin vielä mukaani vaniljakastiketta, niin oli tarjottavat saunakahveille hanskassa!



OMENA-PEKAANIPÄHKINÄKAKKU
pohja:
150 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 kpl kananmunaa
1 tl sitruunankuorta raastettuna      - laitoin hiukan sitruunamehua
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ dl maitoa
3-4 kpl (n. 600 g) omenoita
2 rkl sitruunamehua

pintamuru:
125 g pekaanipähkinöitä
3/4 dl vehnäjauhoja
½ dl fariinisokeria
25 g voita tai margariinia

Kiinnitä irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Kuutioi omenat ja valele sitruunanmehulla. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää vaahdon joukkoon kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää sitruunankuoriraaste. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää seos siivilän läpi vuorotellen maidon kanssa. Sekoita taikinaan lopuksi omenat. Kaada taikina vuokaan. Tasoita pinta.

Mittaa monitoimikoneen kulhoon pekaanipähkinät, vehnäjauhot, fariinisokeri ja rasva. Hienonna seos leikkuuterällä. Levitä muruseos taikinan pinnalle. Laitoin tuplamäärän muruseosta, koska vuoka oli hiukan suurempi kuin ohjeessa ja en halunnut jättää pähkinäpussinpohjia kaappiin :P

Paista kakkua 175 asteisen uunin alimmalla tasolla 50 - 55 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa, pane päälle leivinpaperi. Kakku saa jäähtyä hetken ennen reunuksen irroitamista. 

Tarjoa lisänä vaniljajäätelöä tai vaniljakastiketta. Itse nautimme kakun hiukan lämpöisenä, vaikkakin alkuperäinen ohje väitti sen maistuvan paremmalta kylmänä - ei se pahaa ollut lämpöisenäkään ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti