Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

lauantai 11. toukokuuta 2013

2013-05-11 Brunssi ihanalle äidille...

Juhlistimme äitienpäivää jo kyseisen viikonlopun lauantaina - tein äidilleni pienen iltapäiväbrunssin <3 Sitä ennen kävimme mökillä saunomassa - ah, miten virkistikään kaiken flunssaisuuden jälkeen :) Mutta joka tapauksessa nyt siihen brunssiin...Suolaiseksi olin tehnyt sitruunapesto-mozzarellabruschettoja, joiden ohjeen olen bongannut joskus Pirkan sivuilta ja makeaksi tein suklaajuustokakun, jota olen tehnyt ennen perinteisenä New Yorkin juustokakkuna, mutta huomasin, että Terhi oli blogissaan kokeillut tehdä sen Philadephian Marabou-juustosta :P Tarjottavien kanssa keitin makoisat kahvit...lisäksi oli hakenut Alkosta pullon kuohuvaa:  Platino Pink Moscato-kuohuviiniä :) Tietysti muistin äitiäni lahjalla - lahjakortilla kasvohoitoon...oikein kultanaamiolla!





SITRUUNAPESTO-MOZZARELLABRUSCHETAT 
8 viipaletta patonkia
n. 3 rkl Pirkan sitruunapestoa
1 pkt bufala mozzarellaa
6-8 miniluumutomaattia
rucolaa TAI basilikaa
mustapippuria
(sitruunaa)

Leikkaa patonki vinoviipaleiksi. Paahda viipaleet leivänpaahtimessa tai uunissa (grillivastuksen alla), kunnes ne saavat kauniin värin. Käännä leivät ja paahda toinenkin puoli. Levitä viipaleille sitruunapestoa. Viipaloi mozzarella ja miniluumutomaatit. Peitä leivät juusto- ja tomaattiviipaleilla. Koristele rucolalla tai basilikalla. Rouhi päälle pippuria.

 



NEW YORKIN JUUSTOKAKKU MARABOUN KERA
Pohja:
1/2 pakettia Digestive-keksejä
125 g margariinia (sulana)
2 rkl sokeria

Murskaa Digestive-keksit ja sekoita keksimurskaan voi sekä sokeri. Taputtele seos irtopohjavuoan pohjalle ja paista noin 165 asteessa kymmenisen minuuttia.

Täyte:
4 pkt Philadelphia Marabou-juustoa
3 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
4 kananmunaa
1 prk ranskankermaa
3 tl vaniljasokeria

Vaahdota sähkövatkaimella keskenään tuorejuusto, sokeri ja jauhot. Lisää tämän jälkeen kevyesti vatkaten yksi kananmuna kerrallaan juustomassaan. Lisää loput raaka-aineet ja kaada seos keksipohjan päälle. Paista noin 165 asteessa reipas tunti tai kunnes juustokakun pinta saa väriä. Anna juustokakun jäähtyä rauhassa vuoassaan ja siirrä jääkaappiin tekeytymään yön yli.




 




Sitruunapesto-mozzarellabruschetat olivat kerrassaan herkullisia - äiti vitsaisi, että näytti ihan yhtä sutuilta kuin hänen joku päivä katsomansa Jamie Oliverin kokkailut ;) Suosittelen tekemään! Juustokakku oli myös hyvää, vaikkei sekään vedä vertoja New Yorkin juustokakulle, jota olen usein tehnyt - mutta ei tämäkään syömättä jää ;)

 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti