Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

lauantai 4. toukokuuta 2013

2013-05-04 Salaattia flunssan keskellä...

Mieleni teki tehdä jotain ruokaisaa salaattia näin lauantai-illaksi. Inkiväärihillo-blogiin ilmestyi vappuna postaus bataatti-grillijuustosalaatista, joten sitä kokeilemaan :)



 

BATAATTI-GRILLIJUUSTOSALAATTI
1 kpl bataattia
1 kpl tuore punainen chili
2-3 kpl valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
1 kpl kurkkua
1 ruukku jääsalaattia
1 kpl punasipulia
1 pkt grillijuustoa - esimerkiksi Pirkan tai Apetinan

Kastike:
loraus oliiviöljyä
loraus sitruunamehua
ripaus suolaa
ripaus sokeria

Kuori ja kuutioi bataatti. Hienonna valkosipulinkynnet sekä chili, jonka siemenet on poistettu. Sekoita chili, valkosipuli, oliiviöljy, suola ja mustapippuri kulhossa. Pyöräytä bataattikuutiot mausteseoksessa ja levitä uunipannulle leivinpaperin päälle. Kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Revi jääsalaatti laakealle vadille. Paloittele kurkku, leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi ja levitä ne salaattipedille. Leikkaa grillijuusto noin 1/2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Paista grillijuustoviipaleet öljytilkassa kullanruskeiksi. Levitä bataattikuutiot ja grillijuusto salaattipedille. Sekoita kastikeainekset keskenään ja pirskottele salaatille. Tarjoa lisäksi tuoretta leipää.

2 kommenttia:

  1. Kylläpä näyttää taas tosi hyvältä sun salaatti!!! :)
    Nuo salaatit ovat sellaisia, joista mä tykkään ite tosi paljon. Voisin syödä niitä varmaan joka ruualla... Lapset eivät niinkään niistä välitä, niin sitten niitä tulee hiukan harvemmin tehtyäkin. Onneksi tulee kesä ja saa ihania tuoreen makuisia kasviksia.
    Mukavaa alkanutta viikkoa!! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvältä myös maistui - ajattelin tätä syödessäni, että tämähän maistuisi hyvältä vaikkapa broilerin grillipihvin kanssa :P Tein noita bataattikuutioita hiukan reilummin samalla uunin lämmityksellä, niin niitä oli sitten mukava seuraavana päivänä lämmittää mikrossa ruualle - piti katsoa alkaa nuukaksi, kun taloon tuli upouusi, etäluettava sähkömittari ;)
      Mukavaa viikonjatkoa <3

      Poista