Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

perjantai 10. toukokuuta 2013

2013-05-10 Paketillinen tortillalettuja....

Välillä hiukan texmex-ruokaa :P Sain maistaa viime Tampereen vierailulla broileriquesadilloja, joiden ohje on peräisin Pirkan ruokaohjeista - nykyisin tulee aika paljon käytetty puhelimeen ja tablettiin saatavaa Pirkan ruokaohje-sovellusta...on näet mennyt aika välineurheiluksi tämä kokkaaminen ;) Noh, joka tapauksessa tein niitä broileriquesadilloja hiukan muokaten alkuperäistä ohjetta: maustamattoman tuorejuuston vaihdoin valkosipulituorejuustoon ja paprikana oli vain punaista paprikaa...muutenkin tein hieman pienemmän annoksen, sillä käytin kahdeksan tortillan paketin osaksi pääruokaan ja osaksi jälkiruokaan :) Jälkiruuasta puheenollen: eksyin jokin aika sitten Old El Pason sivuille, josta löysin ohjeen banaani-suklaachimichangaihin - kamala, mikä sana ;) 





BROILERIQUESADILLAT
(4 kpl)
1 pkt hunajamarinoituja broilerisuikaleita
1 rkl öljyä
1 pkt tortilloita
4 rkl maustamatonta tuorejuustoa  - käytin valkosipulituorejuustoa
150 g juustoraastetta
1 kpl keltainen paprika
1 kpl punainen paprika
4 rkl makeaa chilikastiketta
50 g rucolaa
2 rkl öljyä

Kypsennä hunajamarinoidut broilerinfileesuikaleet pakkauksen ohjeen mukaan. Suikaloi paprikat. Voitele neljä vehnätortillaa ruokalusikallisella tuorejuustoa ja ripottele päälle vähän juustoraastetta. Jaa tortilloille broilerinfilee- ja paprikasuikaleet. Mausta chilikastikkeella. Ripottele pinnalle rucolaa ja loput juustoraasteesta. Nosta loput tortillat kansiksi. Paista quesadillat pannulla kohtalaisella lämmöllä tilkassa öljyä yksitellen noin 5 minuuttia molemmin puolin niin, että juusto sulaa ja täytteet kuumenevat. Leikkaa quesadillat neljään osaan ja tarjoa heti. VINKIKSI: Quesadillat saa helposti käännettyä kattilankannen avulla :)





MANGOSALSA
1 mango
2 tomaattia
1 punasipuli
1 mieto punainen chilipalko
2 dl persiljaa hienonnettuna
1 lime puristettuna
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
1/4 tl suolaa

Kuutioi kuorittu mango ja tomaatit. Kuori ja hienonna punasipuli sekä halkaistu chili, josta on poistettu siemenet. Purista limetistä mehu ja sekoita joukkoon öljy, hunaja ja suola. Sekoita kastike salsan joukkoon ja nosta viileään odottamaan tarjoilua.








BANAANI-SUKLAACHIMICHANGAT
1 pkt tortilloja
200 g (chili)suklaata karkeaksi rouhittuna
8 kypsää banaania viipaloituina
0.5 rkl hienoa sokeria
2 rkl auringonkukkaöljyä
1 tl kanelia
Vaniljajäätelöä tarjoiluun

Lämmitä uuni 200 asteeseen (kiertoilmauuni 175 asteeseen). Lämmitä tortillat pakkauksen ohjeiden mukaan. Sekoita sokeri ja kaneli pienessä kulhossa. Laita Otortillan keskelle viipaloitu banaani ja ripottele päälle hieman suklaarouhetta. Taita tortillan reunat keskelle toisiaan vasten, käännä tortilla ylösalaisin ja aseta se uunipellille taitospuoli alaspäin. Voitele tortilla kevyesti öljyllä ja ripottele sen päälle kanelisokeria. Toista ohjeiden kolmas kohta niin saat kahdeksan herkullista banaani-suklaachimichangaa. Paista uunissa 10 minuuttia kunnes tortillat ovat päältä kullanruskeita ja poreilevia. Tarjoillaan heti paistamisen jälkeen ihanan lämpiminä, ja jokaiselle chimichangalle lisätään suuri pallo vaniljajäätelöä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti