Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

keskiviikko 1. toukokuuta 2013

2013-04-30 Vappuaaton menu...

Vappuruuiksi tein kahta salaattia - Hellapoliisin keittokirjasta otettua broileri-pastasalaattia hiukan omaksi muokattuna ja itsekehiteltyä feta-viinirypälesalaattia. Uuniin laitoin lohifileen, jonka kuorrutin osaksi aura-muruilla ja osaksi Mustapekan yrttijuustolla - ohje siihen löytyy blogin menneisyydestä, tosin paksuhko lohifilee oli uunissa 45 minuuuttia. Lisäksi laitoin uuniin tutun valkosipuli-mozzarellaranskanleivän. Vielä ruokajuomaksi huurteinen olut, niin täytyy sanoa, että vaikkei kakkutikkarit onnistuneetkaan haluamallani tavalla, niin vappumenuu toimi tänä vuonna loistavasti :)





BROILERI-PASTA SALAATTI
250 g tricolori Cappelli-pastaa
1 pkt marinoituja broilerisuikaleita 
1 kpl omenaa kuutioina
1 prk ananaspaloja
1 keltainen paprika kuutioina
250 g kirsikkatomaatteja
1 prk mangoviipaleita sokeriliemessä valutettuna ja kuutioituna 


kastike:
½ tuubia kevytmajoneesia
1 prk kermaviiliä
1½ tl currya
!½ tl paprikajauhetta 


Keitä pasta suolalla maustetussa, väljässä vedessä, valuta. Paista broilerisuikaleet, jäähdytä. Pilko muut salaattiainekset. Sekoita keskenään kaikki ainekset, älä valuta broilerin paistolientä pois, sillä siitä irtoaa ihanaa makua. Sekoita kastikkeen ainekset sekaisin ja lisää se muiden ainesten joukkoon. Lisää halutessasi joukkoon yrttejä, kuten vaikkapa persiljaa.





 FETA-VIINIRYPÄLESALAATTI
1 pss salaattisekoitus - vaikkapa Pirkan Provencen salaattisekoitusta
1 kpl kurkku
1 kpl punainen paprika
250 g tummia viinirypäleitä
2 kpl Apetina feta snack - itse tykkään valkosipuli&vihreät oliivit-versiosta
1 kpl pieni punasipuli




   
VALKOSIPULI-MOZZARELLARANSKIS
1 ranskanleipä
150 g voita
1 buffala mozzarella
2 kourallista tuoretta basilikaa
6 kynttä valkosipulia
suolaa
mustapippuria
 
Pilko voi kulhoon ja anna sen pehmetä huoneenlämmössä. Pilko mozzarella, basilika ja ruohosipuli pieneksi hakkeeksi ja lisää voin joukkoon. Sekoita ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Leikkaa ranskanleipään lähes pohjaan saakka kunnon viillot. Lusikoi viiltoihin täytettä. Paista folioon käärittynä miedolla lämmöllä grillissä tai leivinpaperin päällä pellillä uunissa noin 225 asteessa, kunnes voi ja juusto ovat sulanut.
 
 

Jälkiruoaksi leivoin porkkanakakun Koristeelliset Kakut-leivontalehdessä olleen ohjeen mukaan. Lisäksi oli niitä masentavia kakkutikkareita, joita ei voinut lopulta kuin nauraa :D




PORKKANAKAKKU
Pohja:
225 g voita tai leivontamargariinia
2,6 dl (225 g) ruokosokeria
4 kpl kananmunaa
1 kpl appelsiinin mehu ja kuori
2,7 dl (175 g) täysjyväjauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2 tl kanelia
1 tl piparimaustetta
1 dl mantelijauhetta
2 dl saksanpähkinärouhetta
4 kpl (350 g) raastettua porkkanaa

Laita uuni lämpeämään 180 asteeseen. Vuoraa 20 cm:n kokoinen vuoka leivinpaperilla tai voitele sekä jauhoita se. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Vatkaa keltuaiset vaahtoon ja lisää appelsiinimehu ja -kuori. Siivilöi kuivat ainekset - jauhot, leivinjauhe, suola ja mausteet seokseen. Lisää mantelijauhe ja saksanpähkinärouhe ja sekoita varovasti. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi toisessa kulhossa ja kun ne ovat vaahtoutuneen, lisää ne taikinaseokseen. Lisää lopuksi porkkana raaste taikinaan ja kun taikina on sekoitettu tasaiseksi, kaada taikina vuokaan. Paista kakkua uunissa 75-90 minuuttia, kunnes kakku on kullanvärinen ja kimmoissa.




Kuorrute:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1½-2 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

Sekoita juustosta ja sokereista tasainen seos ja levitä se jäähtyneen kakun päälle. Koristele vaikkapa mantelirouheella ja nompparelleille...tai taiteile marsipaanista pieniä porkkanoita :)




Sitten iltapesu ja nukkumaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti