Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

perjantai 28. joulukuuta 2012

2012-12-27 Joululahjakirjat...

Meillä on aina äitini kanssa tapana, että kun jouluna avataan lahjat, niin voi toiselle sanoa siinä samassa, että tuon haluan ensi jouluna tai jos tulee jokin muu mieleen, jonka haluaa, niin sen voi vapaasti ilmaista :) Minulla onkin jo monena vuonna ollut tapana kirjata nämä toiveet ylös jonnekin - niinpä tämän joulun innoittamana kirjasin ne Excel-tiedostoon....SIIS JOHANNA, jos tää aparaatti sekoaa ennen ensi joulua, tuon sen Mikolle ;)



Sain joululahjaksi kaksikin Hellapoliisin keittokirjaan. Minun on jo pitkään tehnyt mieli tehdä aura-punajuurivuokaa ja löysinkin siihen mielenkiintoisen ohjeen toisesta kirjasta. Muutin reseptiä hieman lisäämällä peruna-sipulisekoituksen määrää ja ruokakerman määrää sekä laittamalla joukkoon paistettua naudan jauhelihaa.




AURA-PUNAJUURIPAISTOS
1 kg peruna-sipulisekoitusta 
400 g naudan jauhelihaa
400 g etikkapunajuuria suikaleina
1 dl etikkapunajuurien lientä
2 prk ruokakermaa
250 g Koskenlaskija-sinihomesulatejuustoa (käytin tavallista)
75 g Aura-juustoa
suolaa, mustapippuria

Laita uunivuokaan peruna-sipulisekoitus, ruskistettu jauheliha, etikkapunajuurisuikaleet ja etikkapunajuuriliemi. Kuumenna kattilassa ruokakerma ja sulatejuusto, sekä Aura-juusto tasaiseksi seokseksi. Kaada seos uunivuokaan ja mausta suolalla ja pippurilla. Murusta halutessasi pinnalle Aura-juustoa. Kypsennä 200 asteessa noin 60 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa ihanalta! Tätä voisikin kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä maistui kyllä hyvältä! Ja makua saa muutettua, kun laittaa jotain maustettua Koskenlaskijaa :)

      Poista