Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

lauantai 1. joulukuuta 2012

2012-12-01 Pekonibroileria ja fetaperunoita...

Se on sitten joulukuu <3 Ensi viikolla tähän aikaan kierretään Wienissä joulutoria ja nautitaan hehkuviiniä sekä paahdettuja kastanjoita :) Tänään olin kampaajalla värjäyttämässä hiukseni, kun mulle vihjailtiin, että voisi näyttää kuvissa paremmalta ilman maantienharmaata pehkoani ;) Pakko myöntää, että olin mä aika väritön tähän punaiseen verrattuna!





Sain kuukausi sitten kylässä pekonibroileria, jota päätin tehdä nyt itsekin. Broilerin lisäksi tein fetajuustoperunoita, joiden ohje oli marraskuun Yhteishyvän ruokalehdessä. Tein myös raikkaan salaatin, johon laitoin makua tuomaan tummia viinirypäleitä ja paprika-oliiveja. Ruokajuomaksi olisin halunnut lasillisen punaviiniä, mutta jostain syystä joku on tyhjentänyt viinipullotelineeni, enkä viitsinyt lähteä tänään Alkoon asti...joten ostin Koffin Ruis-Karhua, joka toimi hyvin tässä yhteydessä :)




PEKONIBROILERI
1 pkt maustamattomia broilerin fileeleikkeitä
1-2 pkt pekonia
1 prk Creme Bonjour pippuri-ruokakermaa

Kiedo broilerileikkeiden ympärille pekonia ja asettele ne sopivan kokoiseen uunivuokaan. Kaada leikkeiden päälle pippuri-ruokakermaa ja paista uunissa 200 asteessa kypsiksi - itse paistoin fileet samaan aikaan perunoiden kanssa.





FETAJUUSTOPERUNAT
(5 annosta)
1 kg jauhoisia perunoita
2 kpl valkosipulinkynttä
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
100 g feta-juustoa
3 dl ruokakermaa
1 dl juustoraastetta

Kuori ja viipaloi perunat. Nostele perunat kerroksittain voideltuun uunivuokaan hienonnetun valkosipulin, mausteiden ja murustetun fetajuuston kanssa. Valuta päälle kerma ja ripottele pinnalle juustoraaste. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä.





RAIKAS SALAATTI
1 kpl jääsalaattia
1 kpl kurkkua
1 kpl paprikaa
250 g tummia viinirypäleitä
1 tlk paprikatäytteisiä vihreitä oliiveja
(loput perunoista jääneistä fetoista)

Revi jääsalaatti palasiksi tarjoiluastiaan. Paloittele kurkku ja paprika jääsalaatin joukkoon. Lisää vielä salaattiin viinirypäleet ja oliivit. 






PS. Unohtui paasata eräästä asiasta: siis miten vaikeaa on löytää normi-ruokakaupasta tavallisia broilerinfileitä - kaikki tahtoo olla niitä ohueksi leikattuja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti