Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

sunnuntai 23. joulukuuta 2012

2012-12-23 Neilikoita ja yltiömakeita brownieseja...

Olisi sitten päästy aatonaattoon <3 Talo on siivottu ja kaikki leivonnaiset sekä ruuat, jotka piti valmistaa, on tehty...siispä voi istahtaa sohvalle katselemaan jouluisesti lastenohjelmia ;)


Kukat Antin Kukasta. Pienet kukkalasit olen laittanut itse :)



Syyskuussa tuli Liviltä "Leila leipoo"-ohjelma. Siinä Leila teki kuorrutettua mutakakkua nimellä " Chocolate Chip Walnut Brownies". Se näytti erittäin kaloripitoiselta ja houkuttelevalta. Etsinkin ohjeen netistä ja suomensin sen. Kaakaojauheen määrä tuntui suurelta, mutta kyllä sitä vaan kuului olla 3 dl...tulihan kakkua uunipellillinen. Päätin leipoa sen aatonaattoiltana, jotta aattoaamuna olisi jotain herkkua kahvin kanssa. Ei ehkä ihan perus-jouluherkku, mutta onhan tässä inkivääriä ;)  Browniesit ovat yltiömakeita eli pieni pala kerralla riittää, jollei ole oikea sokerihiiri :)




CHOCOLATE CHIP WALNUT BROWNIES 
350 g pehmeää voita
6
dl sokeria
3
dl kaakaojauhetta
1
dl vaaleaa siirappia
½ 
tl suolaa
6
kpl kananmunaa
3
dl vehnäjauhoja
400
g valkoista suklaata
300
g saksanpähkinöitä

Fudge-kuorrute:
3 dl kuohukermaa
1
dl maitoa
1
dl vaaleaa siirappia
1
tl jauhettua inkivääriä
400
g tummaa suklaata 70 %  
saksanpähkinöitä koristeeksi

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kaakaojauhe, siirappi ja suola. Lisää kananmunat yksi kerrallaan ja niiden jälkeen vehnäjauhot. Rouhi suklaa palasiksi ja lisää suklaa sekä saksanpähkinät taikinaan. Kaada taikina leivinpaperilla vuodatulle uunipannulle. Paista kakkua uunin keskiosassa 15-25 minuuttia. Kokeile tikulla, kakun tulee olla tahmea. Anna kakun jäähtyä.

Fudge-kuorrute: Kiehauta kuohukerma, maito, siirappi ja inkivääri hellalla. Ota kattila pois levyltä. Hienonna suklaa ja sulata se kuumaan kermaseokseen. Kaada kuorrute kakun päälle ja anna kakun jäähtyä, että kuorrute kovettuu. Leikkaa palasiksi ja nauti.


 

HYVÄÄ 
JOULUA 
KAIKILLE 
LUKIJOILLE <3





PS: Joulunodotusta varjosti pienen pieni, tai aika isoksi se sitten osoittautui, olio....nimittäin hiiri!!! Se oli jostain syystä päässyt talon alle ja juoksenteli sieltä roskakaapin ja siivouskomeron väliä öisin :( Ja oli vielä niin fiksu hiiri, ettei tahtonut mennä pyydykseen...kunnes koitti se kohistu maailmanlopunpäivä ja laitoin pyydyksen Valion portsalut-juustoa - niinpä koitti hiirelle maailmanloppu, vaikkei meille muille sitä tullutkaan ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti