Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

maanantai 21. heinäkuuta 2014

2014-07-20 Kaappaus keittiössä - kaalilaatikko...

Arkimuonaa - ohje on lainattu Kaappaus keittiössä-ohjelmasta...ja piti tietysti leikata puukolla sormeenkin kaalia pilkkoessa ;) Joka tapauksessa oikein maistuvaa kaalilaatikkoa :P




KAALILAATIKKO
n. 1 kg kaalia
1 kpl sipulia
1 kpl porkkanaa
400 g nauta-sika-jauhelihaa
1 dl puuroriisiä
meiramia
suolaa, pippuria
1 lihaliemikuutio
2-3 rkl tummaa siirappia

Laita puuroriisi kiehumaan ensimmäisenä, niin se valmistuu samalla kun teet muuta. Kiehauta 2,5 dl vettä ja lisää 1dl riisiä kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen. Laske keittolevyn lämpötila ja keitä riisiä hiljalleen kannen alla 15-20 minuuttia kunnes neste on imeytynyt riisiin. Halutessasi voit maustaa riisin keitinveden suolan sijaan pienellä palalla lihaliemikuutiota.

Pese ja kuori porkkanat, kuori sipuli. Pilko kaali, porkkana ja sipuli pienehköiksi paloiksi. Paista palat paistinpannulla voin ja öljyn sekoituksessa miedolla lämmöllä niin, etteivät ne ruskistu mutta kypsyvät ja pehmenevät. Kaada pehmenneet kaalit pois pannulta odottamaan sellaiseen reilunkokoiseen astiaan, jossa voit myöhemmin sekoittaa kaikki aineet yhteen. Jatka paistamista samalla pannulla niin saat maut talteen. Tarvittaessa voit huuhtaista pannua pienellä vesimäärällä ja kaataa veden kaalien päälle.

Paista jauheliha kypsäksi ja mausta se suolalla, pippurilla ja meiramilla. Kaada valmis jauheliha kaalin sekaan ja jatka samalla paistinpannulla, älä pese pannua välillä! Lisää pannulle 3-4 dl vettä ja sekoita sekaan lihaliemikuutio - käytin kasvisliemikuutiota, joka toimi hyvin tässä.

Lisää kypsät riisit kaalin ja jauhelihan sekaan. Sekoita ainekset keskenään hyvin sekaisin. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita.

Voitele uunivuoka ja kaada kaali-jauhelihaseos vuokaan. Lisää päälle tummaa siirappia ja valmistamasi lihaliemi. Kypsennä kannen alla 180-asteisessa uunissa 1,5 – 2 tuntia. Tarvittaessa lisää vettä. Tarjoile puolukkahillon ja salaatin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti