Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

2014-06-28 Ystävän vierailu - Banoffee-torttu ja raparperi-sitruunamehu...

Eräs ystäväni ajoi pidemmän matkan päästä viettämään päivää mökillemme <3 Päivään kuului mm. grillailua (taisi olla sama menu kuin juhannuksena - valkosipulit vaan kokivat loppunsa grillissä) ja herkullista jälkiruokaa. Alunperin piti tehdä jälkkäri mansikoita, mutta koska ne eivät olleet kypsyneet myyntiin, päädyin pikaratkaisuna banaaniin - hyvää sekin :P Itsellä on tapana pitää aina digestive-keksejä valmiiksi jauhettuna kaapissa isompikin määrä, joten torttu syntyi varsin vaivattomasti :)




BANOFFEE-TORTTU

Pohja:
300 g digestive-keksejä
100 g voita

Täyte:
1 prk kondensoitua maitoa toffeeksi keitettynä
n. 2 kpl banaania
1 prk vispikermaa

Pinnalle:
kaakaojauhetta

Hienonna keksit monitoimikoneessa ja lisää joukkoon sulatettu voi. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja levitä keksiseos vuoan pohjalle ja reunoille, laita vuoka hetkeksi jääkaappiin. Levitä toffee-maitotiiviste pohjan päälle sekä lado pinnalle banaaniviipaleita. Vaahdota vispikerma ja levitä se banaanien päälle. Koristele torttu sihtaamalla päälle kaakaojauhetta.





Tuliaisena saimme herkullista vadelmapiirakkaa ja Laitilan virvoitusjuomatehtaan limonadia ...niitä sitten nautimme iltasella jalkapallon ja radion kuuntelun lomassa - kiitokset vaan leipurille <3 Loppuja limonadeja terästimme hiukan kuuluisaksi tulleella omena-bacardilla ja ainakin minun sitruunajuoma sopi siihen hyvin :P Samoin testasimme raparperimehun sillä...laitankin erittäin hyvän mehuohjeen mukaan tähän postaukseen - enempää ette toistaiseksi kuule omena-bacardista, sillä pullo tuli tyhjäksi ;)





RAPARPERI-SITRUUNAMEHU

5 l pieniksi paloiksi leikattua raparperia
3 viipaloitua sitruunaa
kylmää, raikasta vettä
sokeria

Raparperisilppu ja pestyt, ohuiksi viipaleiksi leikatut sitruunat kaadetaan tilavaan astiaan (esim. ämpäriin). Päälle kaadetaan sen verran vettä, että ne peittyvät. Astia pidetään viileässä paikassa 3-4 vuorokautta. Mehu siivilöidään ja kuumennetaan 70 asteeseen. Maustetaan sokerilla maun mukaan ja kaadetaan kuumana puhtaisiin pulloihin (itse käytämme pakasterasioita, joissa pakastamme mehun). Mehu on välittömästi valmista käytettäväksi. Ennen tarjoilua se laimentaan sopivan vahvuiseksi. Ohje on peräisin Kotiliedestä 11/76 - eli hyväksi todettu :)

2 kommenttia:

  1. Banoffeta mun pitänyt kokeilla jo vuosia! Vaikuttaa todella makealta ja herkulliselta. :P

    VastaaPoista
  2. Vastaus hiukan viipyi, sillä eihän tää bloggeri pelitä iPhonessa ja iPadissa kunnolla :( Mut parempi myöhään, kunnei milloinkaan! Tuo Banoffee on yksi mun lemppari kakuista - suosittelen ehdottomasti kokeilemaan :)

    VastaaPoista