Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

tiistai 24. kesäkuuta 2014

2014-06-23 Resepti ystävältä - lohipasta ja mansikkainen leipäjuustosalaatti...

Kävin ennen juhannusta taas Tampereella katsomassa Hugo-poikaa <3 Samalla pääsin nauttimaan loistavasta lohipastasta. Ohje on kuuleman kehitelty alkujaan Olivia-lehdessä olleesta ohjeesta muuttamalla simpukat ravuiksi ja purjosipuli kevätsipuliksi. Pastan kanssa sain ihanaa salaattia, jonka olemassaolon olin jo tyystin unohtanut - mansikkainen leipäjuustosalaatti...joka on yhtä hyvää myös halloumijuustolla :)




LOHIPASTA

1 pkt tuorepastaa
1 kpl kevätsipulia
150 g kylmäsavulohta
200 g lohi- tai raputuorejuusto
1/2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
1 prk Pirkan (tai vastaavaa) liemeen säilöttyjä rapunpyrstöjä
oliiviöljyä
parmesaanijuustoa
tuoretta basilikaa

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valmista kastike: kuullota sipulipaloja oliiviöljyssä hetken aikaa. Lisää pannulle suikaloitu kylmäsavulohi ja paista sitä, kunnes se on kypsynyt. Lisää joukkoon tuorejuusto, jonka sulattua voit lisätä aurinkokuivatun tomaatin palasia ja ravut. Tarjoa kastike yhdessä pastan kanssa ja ripottele annoksen päälle parmesaanilastuja sekä tuoretta basilikaa. 


Ja arvatkaas, unohdinko mä ne tomaatit!!! Lisäänpä ne pastakastikejämään ;)






MANSIKKAINEN LEIPÄJUUSTOSALAATTI

salaattisekoitusta
kurkkua
vesimelonia
mansikoita
leipäjuustoa
balsamico-kastiketta




2 kommenttia:

  1. Mansikkainen leipäjuustosalaatti!! Nam!! Kuulostaa tosi hyvältä. Mä en ole ollenkaan ajatellut, että mansikkaa ja vadelmaa vois laittaa salaattiin. Mutta ne antaa siihen tosi hyvän maun. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parempi myöhään, kunnei milloinkaan - eli vastaus kommenttiin tässä :) Vadelmia en ole tainnut salaatissa käyttää vielä, mut täytyypä se virhe korjata, kun satokausi alkaa. Mansikat kyllä on tosi herkkua salaatissa :P

      Poista