Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

2013-03-30 Pääsiäispäivällinen...

Minulla on tapana kutsua vanhempani pääsiäisenä syömään <3



Alkuun tarjosin Terhin keittiössä-blogista bongaamani sitruunaisen drinkin :)








     SITRUUNAINEN DRINKKI 
     4 cl vodkaa 
     2 cl limoncello-likööriä 
     sitruunasoodaa 
     jäitä   








Ruuaksi tein tuttua pekonibroileria, jota he eivät olleet vielä päässeet maistamaan kertaakaan. Perunoina oli Apetitin bataattikermaperunat ja salaattina perussalaatti maustettuna viinirypäleillä ja Apetinan feta snackilla.




Jälkiruuaksi tarjosin pashaa, josta on omassa postauksessaan :)




Kahvin kanssa olin tehnyt Pullahiiren blogista joulunaikaa ottamani ohjeen mukaisen suklaaliköörikakun. Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty pohjaan pienempää vuokaa kuin itse kakkuun - itse leivoin koko kakun yhteen, samankokoiseen vuokaan. Kakku oli sinällään ihan hyvä, mutta täytyy sanoa, ettei ole New Yorkin juustokakun voittanutta!




SUKLAALIKÖÖRIKAKKU
pohja:
1 kananmuna
3/4 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1/2 tl leivinjauhetta
1/3 dl maitoa 

täyte:
5 dl vispikermaa
300 g ranskankermaa
200 g tummaa suklaata
3 liivatelehteä
1 dl Mozart Gold -suklaalikööriä
2 tl vaniljasokeria 

kiille:
3 liivatelehteä  
1 dl Mozart Gold -suklaalikööriä
1 1/2 dl maitoa
3 rkl kaakaojauhetta (sokeroimatonta)
3 rkl tomusokeria

Valmista pohja vatkaamalla kananmuna ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja mittaa maito. Lisäile kuivat aineet sekä maito vuorotellen vaahdon sekaan. Levitä taikina noin 22 cm irtopohjavuokaan. Vuoan pohjalle kannattaa pingottaa leivinpaperi. Paista 175 asteessa noin 10 minuuttia. Nosta valmis pohja pois uunista ja anna jäähtyä.

Valmista täyte mittaamalla vispikerma ja ranskankerma kulhoon. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja nosta sivuun jäähtymään. Laita myös liivatteet likoon kylmään veteen. Vatkaa vispikerma ja ranskankerma keskenään vaahdoksi. Lisää jäähtynyt suklaasula vaahdon joukkoon ja nostele hyvin sekaisin. Kuumenna suklaalikööri kiehuvaksi ja sulata siihen kylmästä vedestä puristetut liivatelehdet. Sekoittele seosta ja anna sen jäähtyä noin 5 minuutin ajan. Lisää hieman jäähtynyt likööri vaahdon joukkoon yhdessä vaniljasokerin kanssa ja sekoita täytemassa hyvin sekaisin. 

Laita 22 cm kakkupohja noin 24 cm vuoan sisälle ja kaada täytemassa vuokaan. Anna hyytyä kylmässä ainakin noin neljän tunnin ajan. 

Valmista kiille hyydytettyn kakun päälle. Laita liivatelehdet likoon kylmään veteen noin 5 minuutin ajaksi. Kuumenna suklaalikööri kattilassa kiehuvaksi tomusokerin sekä kaakaojauheen kanssa. Sekoittele tomusokeri ja kaakaojauhe hyvin liköörin sekaan kuumennusvaiheessa. Sulata kylmästä vedestä puristetut liivatelehdet kuuman liköörin sekaan. Kaada kiilleseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen maidon joukkoon. Anna seoksen jäähtyä hetken aikaa ennen kakun päälle kaatamista. Levitä kiilleseos varovasti hyydytetyn kakun päälle, jotta hieman lämmin seos ei nostata hyydytettyä täytettä kiilteen pinnalle. Laita kakku vielä ainakin muutaman tunnin ajaksi kylmään, jotta kiille saa rauhassa jähmettyä. Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.


Jälleen ihana kimppu - kukat täältä :)




MUKAVAA 
PÄÄSIÄISTÄ <3



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti