Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

perjantai 14. lokakuuta 2011

2011-10-08 Lohturuokaa...

Päätin kokkailla itselleni lohturuokaa, sillä sain eilen antibioottikuurin...kokattavaksi valitsin pesto-mozzarellapastan ja suklaisen omena-kaurahyveen...ja ruokajuomaksi kivennäisvettä ;)


PESTO-MOZZARELLAPASTA
(2 annosta)
ravioli-tuorepastaa (mozzarella-tomaatti-basilika)
n. ½ dl vihreää pestoa
1 pkt buffala-mozzarellaa
250 g kirsikkatomaatteja
2 rkl pinjansiemeniä
parmesaanijuustoa raastettuna
tuoretta basilikaa

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita joukkoon pesto. Kaada pasta lämmitettyyn tarjoilukulhoon. Revi mozzarella ja puolita kirsikkatomaatit. Lisää ne pastan päälle. Ripottele pinnalle pinjansiemeniä, parmesaania ja tuoretta basilikaa.





SUKLAINEN OMENA-KAURAHYVE
(8 annosta)
1 kg omenoita
1 tl kanelia
kuorrutus:
75 g voita tai leivontamargariinia
5 dl kaurahiutaleita
½ dl sokeria
½ dl siirappia
2 rkl kaakaojauhetta
seuraksi:
1 tlk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Kuori ja lohko omenat. Laita omenalohkot uunivuokaan ja mausta ne kanelilla. Sekoita pehmeän rasvan joukkoon muut kuorrutuksen ainekset. Levitä kauraseos omenoiden päälle ja painele se lusikalla tasaiseksi, tiiviiksi kerrokseksi. Paista 225 asteessa 20-25 minuuttia. Tarjoa lämpimänä vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti