Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

tiistai 15. marraskuuta 2016

Fazerina-hörhön lempparikakku

Tässä kakku Fazerina-hörhöille :P Meillä tämä kakku pääsi pöytään isänpäiväkahveilla - taisi tällä Fazerina-hörhöllä olla oma lehmä ojassa ;) Mallia kakkuun otin Baking Sunday-blogista. 



FAZERINA-KAKKU
pohja:
100 g voita
40 g taloussuklaata
2 1/2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 3/4 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
1 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria

täyte:
2 dl vispikermaa
4 valkuaista
200g appelsiinituorejuustoa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl appelsiinimehua
5 liivatelehteä
2 levyä Fazerina-suklaata (200 g)
2 rkl kaakaojauhetta
1 dl sokeria

kuorrute:
1 levy Fazerina-suklaata
1/2 dl kuohukermaa

Koristeluun:
1 kpl Kismet Fazerina-patukkaa
erilaisia nompparelleja 

Laita uuni kuumenemaan 175°C. Sulata voi ja suklaa kattilassa. Vispaa muna-sokerivaahto kuohkeaksi. Valuta suklaa-seos muna-sokerivaahtoon. Lisää jauhot, suola, kaakaojauhe ja vaniljasokeri. Sekoita hyvin. Leikkaa leivinpaperista pohja kokoinen ympyrä ja aseta se pohjalle (24 cm). Kaada taikina vuokaan ja paista noin 20 min.

Erottele valkuaiset. Vatkaa vispikerma ja valkuaiset erillisissä kulhoissa kuohkeiksi. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Palottele suklaa pieniksi ja sulata kattilassa. Kiehauta appelsiinimehu, purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja sekoita mehun joukkoon. Sekoita tuorejuustot sekaisin. Valuta myös suklaa ja liivateseos voimakkaasti kokoajan sekoittaen. Kaada tuorejuustoseos vispikerman joukkoon. Lisää sokeri. Kääntele lopuksi valkuaisvaahto varovasti joukkoon. Kaada täyte browniepohjan päälle ja anna hyytyä vähintään 4 h tai mielellään yön yli.

Valmista kuorrute. Mittaa suklaa ja kerma kattilaan ja kuumenna kokoajan sekoittaen. Nosta pois liedeltä kunnes suklaa on sulanut. Valuta kuorrute tasaisesti kakun päälle.

1 kommentti: