Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

tiistai 6. lokakuuta 2015

Pieni hengähdystauko - nyhtökanatacot ja bataattiranskalaiset...

Jälleen vuoronvaihto aamusta iltaan....pieni hengähdystauko sohvalla tv:n ääressä, josko löytyisi muutakin kuin iänikuisia uusintoja - ja ennenkaikkea lupa nukkua aamulla hiukan pidempään ;) Poikkesin työpaikkakunnalla marketissa, sillä ajattelin, etten ajomatkan jälkeen jaksa enää kaupassa käydä...mukaani poimin tavarat Valion ohjeella tehtyihin nyhtökanatacoihin ja Beach House Kitchen-blogista bongattuihin bataattiranskalaisiin, namia :P





NYHTÖKANATACOT
n. 400 g grillattua broilerinlihaa

½ dl barbeque-kastiketta (käytin Santa Marian BBQ Sauce Kentucky Whiskey-kastiketta)
½ tl tabascoa (jätin pois)
12 pientä maissitortillaa
200 g tomaattisalsaa
1 prk Valio Koskenlaskija Ruoka cheddar
4 vartta kevätsipulia (käytin punasipulia)
1 ruukku tuoretta korianteria

Revi broilerin liha säikeiksi. Sekoita joukkoon barbeque-kastike ja tabasco. Paista uunissa 225 asteessa n. 5 min. Paista maissitortillat kuivalla pannulla. Taita kahtia. Täytä tasku tomaattisalsalla ja broilerilla. Lusikoi päälle kuumennettu Koskenlaskija. Ripottele päällimmäiseksi viipaloitua kevätsipulin vartta ja tuoretta korianteria. Nauti heti.






BATAATTIRANSKALAISET
1 kg bataattia

½ dl öljyä
suolaa, mustapippuria, cayennea
3 rkl maissijauhoja

Leikkaa bataatti tasakokoisiksi viipaleiksi. Huuhdo kylmän veden alla pois bataattien pinnalla oleva tärkkelys. Kuivaa huolellisesti esim. talouspaperilla ja sekoita öljyn sekaan suola, mustapippuri ja cayenne. Hiero öljy tasaisesti lohkoihin. Levitä bataattilohkot pellille siten että ne eivät kosketa toisiansa. Ripottele sihvilällä tasaisesti maissijauho lohkojen päälle. Laita paistumaan uuniin keskitasolle 200 asteeseen n. 30 minuutiksi.

1 kommentti:

  1. Bataattiranskalaiset on niin ihania. En oo oikeastaan koskaan tykännyt tavallisista ranskalaisista, mutta bataattiversio toimii.

    VastaaPoista