Sain viime vuonna yhden ystäväni luona kinder-piirakkaa (ohje Tarun Taikakakut-blogista) - pitkään olenkin kypsytellyt, että koskahan sellaisen leipoisi...
KINDER-PIIRAKKA
(pellillinen)
6 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl
vaniljasokeria
4 tl leivinjauhetta
6 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 dl
kiehuvaa vettä
300 g sulatettua voita tai margariinia
4
munaa
Sekoita sokeri, jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja kaakaojauho
keskenään. Kiehuta vesi ja sulata voi. Sekoita ne keskenään ja hämmennä
puukauhalla kuivien aineiden joukkoon. Lisää puukauhalla sekoittaen vielä munat
yksitellen taikinaan. Paista 200 astetta, noin 30-35 min. Jäähdytä piirakkapohja
hyvin ennen kreemin ja suklaan laittoa.
Voikreemi:
150 g voita
5 dl
tomusokeria
4 tl vaniljasokeria
(2 keltuaista)
Vatkaa pehmeä voi ja
sokeri kunnolla vaahdoksi (5-10 min). Lisää joukkoon vaniljasokeri (ja
keltuaiset yksitellen). Vatkaa vielä hetki. Levitä notkea kreemi jäähdytetyn
pohjan päälle ja laita suklaan sulatuksen ajaksi pakasteeseen, jotta lämmin
suklaa ja pehmeä kreemi eivät sekoitu keskenään.
Kuorrutus:
200-250 g
maitosuklaata
Sulata suklaa mikrossa, levitä kovettuneen kreemin
päälle.
VINKKI: Kaada vain osa suklaasta pienelle alueelle ja levitä se
ensin. Tee näin suklaan levitys osissa. Jos kaadat suklaan kerralla kovetetun
kreemin päälle, jämähtää suklaa helposti paksuiksi kerroksiksi, eikä sillä saa
koko pohjaa peitettyä.
Koristelu:
Valkoista suklaata tai
nonparelleja
Kauniita kakkupaloja! Nams!
VastaaPoistaNamia oli :P Kannattaa muuten varata kuorrutussuklaaksi pari levyllistä Fazerin Sinistä, sillä ainakin mulla jäi yhdellä levyllä kuorrutus vajaaksi :)
VastaaPoista