Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

2015-06-13 Mökkivieraille - Nutella-juustokakku...

Kotona kaappeja tonkiessa ja tyhjentäessä bongasin Nutella-purkin - miten onkaan päässyt jäämään käyttämättä :P Noh, siitä sitten reseptejä googlaamaan...kuvahaulla päädyin "Lunni leipoo"-blogin Nutella-juustokakkuun... "mökkinaapureille" päätyi tämä kakku tarjottavaksi lauantaina..kuva on vähän alkeellinen, sillä kakku on kuvattu jo perjantain leipomispäivänä...





NUTELLA-JUUSTOKAKKU
Pohja: 
175 g Domino-keksejä
80 g voita 

Täyte:
130 g valkosuklaata
400 g tuorejuustoa (Philadelphia)
2 kpl kananmunaa
150 g ranskankermaa (rasvaa 15-18 %)
100 g Nutella-tahnaa 

Ota ranskankerma, tuorejuusto ja munat ajoissa huoneenlämpöön. Sulata valkosuklaa ja anna hieman jäähtyä. Valmista pohja. Sulata voi ja murskaa keksit joko monitoimikoneessa tai pakastepussin ja kaulimen avulla. Yhdistä voisula ja keksimurska, painele seos leivinpaperilla vuoratun 20–22-senttisen irtopohjavuoan pohjalle. Laita kylmään jähmettymään. Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen - itsellä oli 175 asteessa, sillä mökkiuunimme paistaa aika miedosti ja pidän juustokakuista, joissa on väriä. Sekoita tuorejuusto pehmeäksi, lisää joukkoon munat yksi kerrallaan. Kääntele joukkoon lopuksi valkosuklaa ja ranskankerma. Kaada täyte pohjan päälle. Pehmennä Nutellaa hieman mikrossa ja tiputtele siitä reilun ruokalusikallisen kokoisia nokareita juustokakun pinnalle. Vedä veitsellä nokareiden halki pysty- ja vaakasuuntiin niin, että pinnalle muodostuu pyörteitä. Paista juustokakkua uunissa n. 40–50 minuutin ajan tai kunnes täyte näyttää hyytyneeltä reunoilta mutta on keskeltä vielä hieman hyllyvää. Avaa uunin luukku hetkeksi jotta kosteus poistuu, laita luukku takaisin kiinni ja sammuta uunista virta. Anna kakun hyytyä jälkilämmöllä vielä n. tunnin ajan. Jäähdytä kakku täysin vielä huoneenlämmössä ennen kuin siirrät sen jääkaappiin. Kakku on parasta seuraavana päivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti