Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

lauantai 2. toukokuuta 2015

2015-04-30 Vappuateria - maailman paras perunasalaatti...

Pitkään mietin mitä vappuaattona syömme...poikkeuksellisesti tänä vuonna kaivoimme mökillä grillin esiin jo vapuksi, joten onhan sitä nyt ainakin makkaraa grillattava ;) Idean grillimakkaran ja -pihvien kanssa tarjottavana perunasalaattiin sain Kotikokki.net-reseptipalvelusta - täältä :) Ohjeesta jätin pois parmesaanijuuston ja dijon-sinapin korvasin tavallisella sinapilla. Lisäksi perunoita oli enemmän ja kastikkeen tein hiukan summamutikassa! Muuna tarjottavana oli tuoresalaatti fetalla ja viinirypäleillä sekä grillissä kuumennetut tomaatti-mozzarella-nyytit :P




PERUNASALAATTI
7 kpl perunaa
1 kpl omena
2 kpl punasipulia
2 kpl suolakurkkua
300 g majoneesia
1 prk ruohosipulituorejuustoa
2 rkl (Dijon-)sinappia 

(2 rkl parmesaaniraastetta)
1 prk kermaviiliä
1 kourallinen tuoretta persiljaa silppuna
1 tl paprikajauhetta
suolaa, pippuria

Keitä perunat kypsiksi ja jäähdytä ne. Silppua punasipulit ja suolakurkut pieniksi kuutioiksi. Kuori ja kuutioi omena. Silppua persilja. Kuutioi jäähtynyt peruna. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Parasta seuraavana päivänä!

2 kommenttia:

  1. Resepti kuulostaa ihan huippuhyvältä, pitää laittaa muistiin! Keisaria kannan välillä isännykselle, kuulemma hyvvää.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kyllä lämpimästi tätä salaattia - jää ehdottomasti meidän salaattilistalle :P Ostin Keisari-olutta ensimmäistä kertaa ja täytyypä maistaa niitä muitakin joku kerta :)

      Poista