Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

sunnuntai 3. toukokuuta 2015

2015-04-30 Kahvikastamista mökille - päärynä-kinuskijuustokakku...

Vietin vappua vanhempieni mökillä <3 Äitini on ihastunut Valion päärynä-kinuskirahkaan ja syö sitä ihan suoraan purkistakin - pakko minunkin on myöntää, että hyväähän se on ;) Noh, Marttojen lehdessä (muistaakseni - tiedätte mun muistini!) oli Valion koekeittiön ohje päärynä-kinuskijuustokakkuun...olipahan kakku kirvoittanut jos jonkinlaista valistusvirttä kommentteihin, mutta minäpä päätin positiivisella asenteella tehdä ja nauttia tämän kakun ;)




PÄÄRYNÄ-KINUSKIJUUSTOKAKKU

Pohja:
100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 3/4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 kypsä päärynä
3 prk (à 200 g) Valio maustettua rahkaa päärynä-kinuski
2 dl kuohukermaa
1 kananmuna

Koristeluun:
1 kypsä päärynä

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää yhdistetyt kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi. Pingota leivinpaperi Ø 23 cm:n irtopohjavuoan (itse laitoin kakun kahteen 23 cm:n foliovuokaan, eikä ollut yhtään liikaa) reunan ja pohjan väliin. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille n. 4 cm:n korkeuteen.

Kuori päärynä. Poista siemenkota. Leikkaa päärynä lohkoiksi. Asettele lohkot pohjalle. Yhdistä kulhossa rahka, kerma ja muna. Vatkaa seosta sähkövatkaimella n. 1 min, kunnes se on kuohkeaa. Kaada täyte vuokaan.

Paista juustokakku uunin alaosassa 175 asteessa 40 min. Anna kakun jäähtyä vuoassa jääkaapissa yön yli.
 

Koristelu: Pese päärynä hyvin. Viipaloi ohuiksi lastuiksi. Paahda uunin keskitasolla 175 asteessa n. 20 min. Anna lastujen jäähtyä uunin jälkilämmössä. Koristele kakku päärynälastuilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti