Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

maanantai 16. maaliskuuta 2015

2015-03-13 Maailman paras rahkaleivonnainen - keväinen persikka-mango-rahkapiiras...

Maltoin pitää parin päivän talviloman, sillä olihan työmatkoihin käytettävä auto huollettavakin ;) Samalla käväisin yökyläreissulla ystäväni luona Tampereella <3 Matkaan mahtui leffahetkeä, shoppailua, hyvästä ruuasta ja perheen pikkupojan mainiosta seurasta nauttimista :) Mukaani olin leiponut Lautasellesi-blogista ottamani ohjeen mukaan leivotun keväisen persikka-mango-rahkapiiraan :P Perheen pikkupoika sai tuliaisina satukirjan, joka toikin mieleen muistoja lapsuudesta, sillä Kissalan kaveruksista olen itsekin omistanut kirjan :)


Ystäväni oli tehnyt kinder-piirakkaa, jota pitää itsekin ehdottomasti tehdä :P


KEVÄINEN PERSIKKA-MANGO-RAHKAPIIRAS

Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
150 g voita
1 dl sokeria
suolaa

Täyte:
500 g vaniljarahkaa
50 g sulatettua voita
2 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
6 sokeriliemessä mangoviipaletta
1 purkki persikkaviipaleita

Koristelu:
100 g tummaa leivontasuklaata
koristekuvioita

Voitele piirakkavuoka. Sekoita kulhossa sokeri, suola ja vehnäjauhot keskenään. Lisää jääkaappikylmä voi kuutioina ja nypi se sormin, kunnes seos on murumaista. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle (irtopohjallinen, halkaisija 27 cm). Älä painele taikinaa liian tiukaksi, jätä se sopivasti murumaiseksi, silloin myös piirakan pohja tulee ihanan murea. Esipaista pohjaa 175 asteessa uunin keskitasolla 7 minuuttia.

Sekoita piirakan täytteen aineet keskenään kulhossa (paitsi persikan ja mangon viipaleita). Leikkaa mangonviipaleista pienemmät palat ja aseta ne piirakan pohjalle. Kaada täyte pohjalle ja tasoita se pohjalle. Aseta persikkaviipaleet täytteen päälle. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa 30 minuuttia tai kunnes piiras on kypsä. Irrota vuoan pohja. Anna jäähtyä.

Sulata mikrossa kulhossa suklaa ja kaada se pursotinpussiin. Sulje pussi tiiviisti ja leikkaa kärkeen pieni aukko, mistä suklaa valuu ulos. Valuta suklaata piirakan pinnalle pitkinä nauhoina. Käännä pikkaisen piirakan kulmaa edessäsi ja valuta vinottain nauhoja lisää. Koristele koristekuvioilla. Nosta piiras jääkaappiin, missä suklaa kovettuu. Irrota piiras vuoan pohjasta ja työnnä piiras varovasti tarjoilualustalle.

1 kommentti:

  1. Onpas taas niin herkullisen näköistä että. Tuosta kinder-piirakasta haluan myös ohjeen :)

    VastaaPoista