JUUSTOISET KARITSANJAUHELIHAPIHVIT
400 g karitsan jauhelihaa
1 sipuli
1 rkl voita + pihvien paistamiseen
2 dl ruokakermaa
1 dl korppujauhoja
1 kananmuna
100 g Koskenlaskija-juustoa
suolaa, mustapippuri, rosmariinia
Kuullota hienonnettu sipuli voissa. Sekoita kerma ja korppujauhot keskenään - anna turvota hetki.
Lisää kananmuna, jauheliha, pilkottu juusto, mausteet, paistettu sipuli ja sekoita
taikinaksi. Muotoile pihveiksi. Paista voissa pannulla väri ja siirrä 200-asteiseen uuniin noin 10 minuutiksi.
KANTTARELLIMUHENNOS
1 pkt (200 g) säilöttyjä kantarelleja
1 sipuli
voita
1 rkl vehnäjauhoja
2 dl ruokakermaa
suolaa, valkopippuria ja timjamia
Kuullota liotetut/huuhdotut sienet ja sipuli voissa. Lisää sitten sienien sekaan vehnäjauhot ja pyöräyttele seosta hetken aikaa. Lisää vielä joukkoineen ruokakerma samalla hyvin sekoittaen. Mausta vielä suolalla, valkopippurilla ja timjamilla.
KANTTARELLIMUHENNOS
1 pkt (200 g) säilöttyjä kantarelleja
1 sipuli
voita
1 rkl vehnäjauhoja
2 dl ruokakermaa
suolaa, valkopippuria ja timjamia
Kuullota liotetut/huuhdotut sienet ja sipuli voissa. Lisää sitten sienien sekaan vehnäjauhot ja pyöräyttele seosta hetken aikaa. Lisää vielä joukkoineen ruokakerma samalla hyvin sekoittaen. Mausta vielä suolalla, valkopippurilla ja timjamilla.
Lopuksi voi vain todeta,
että "hyvä ruoka, parempi mieli" :D
Onpas herkullisen näköistä, kyllä uskon että oli myös hyvää. Lohi onnistui myös erinomaisesti.
VastaaPoistaOstin lohta ja aurajuustoa, mut Prisman katkarapuallas oli tyhjä - "tavarantoimittajalla toimitusvaikeuksia" :(
PoistaKanttarelleja - nam! Odotan niin kovin, että pääsee taas sienimetsään :)
VastaaPoista