Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

lauantai 7. maaliskuuta 2015

2015-03-07 Osuipa silmään - juustoiset karitsanjauhelihapihvit ja kanttarellimuhennos ...

Prisman lihatiskistä osui silmään karitsan jauheliha - siitä siitä mukaan ja pihvejä tekemään...joukkoon sekoitin vielä jääkaapissa kummitellutta voimakasta koskenlaskija-juustoa. Pihvien kanssa tein vielä perunamuusia ja kanttarellimuhennosta - NAM :P




JUUSTOISET KARITSANJAUHELIHAPIHVIT
400 g karitsan jauhelihaa
1 sipuli
1 rkl voita + pihvien paistamiseen
2 dl ruokakermaa
1 dl korppujauhoja
1 kananmuna
100 g Koskenlaskija-juustoa
suolaa, mustapippuri, rosmariinia



Kuullota hienonnettu sipuli voissa. Sekoita kerma ja korppujauhot keskenään - anna turvota hetki. Lisää kananmuna, jauheliha, pilkottu juusto, mausteet, paistettu sipuli ja sekoita taikinaksi. Muotoile pihveiksi. Paista voissa pannulla väri ja siirrä 200-asteiseen uuniin noin 10 minuutiksi.

 


KANTTARELLIMUHENNOS
1 pkt (200 g) säilöttyjä kantarelleja
1 sipuli
voita
1 rkl vehnäjauhoja

2 dl ruokakermaa
suolaa, valkopippuria ja timjamia

Kuullota liotetut/huuhdotut sienet ja sipuli voissa. Lisää sitten sienien sekaan vehnäjauhot ja pyöräyttele seosta hetken aikaa. Lisää vielä joukkoineen ruokakerma samalla hyvin sekoittaen. Mausta vielä suolalla, valkopippurilla ja timjamilla.









 Lopuksi voi vain todeta, 
                                  että "hyvä ruoka, parempi mieli" :D


3 kommenttia:

  1. Onpas herkullisen näköistä, kyllä uskon että oli myös hyvää. Lohi onnistui myös erinomaisesti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ostin lohta ja aurajuustoa, mut Prisman katkarapuallas oli tyhjä - "tavarantoimittajalla toimitusvaikeuksia" :(

      Poista
  2. Kanttarelleja - nam! Odotan niin kovin, että pääsee taas sienimetsään :)

    VastaaPoista