Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

perjantai 28. syyskuuta 2012

2012-09-28 Kahvikuppeja ja texmexiä...

Sain viikko sitten mummultani hänen omistamansa Arabian Rosita-kahvikaluston. Olenkin jo lapsesta asti ihaillut siitä, mutta eihän siitä ole minun muistaakseni katettu pöytään kuin kerran, ja tuolloinkin minun pyynnöstä. Noh, joka tapauksessa tulevana jouluna meillä juodaan kahvia kyseisestä kahvikalustosta :) Juu ja kahvin laitan oikein tuohon kahvikannuun!!!





Astioista ruokaan...ruuaksi tein tällä kertaa texmex-tyylisen rapean kanasalaatin. Rapea kanapalat tein maustamattomasta broilerileikkeestä ja Santa Marian Crispy Chicken Bites-mausteseoksesta. Salaattiannoksen koristelin kourallisella nachoja.




RAPEA KANASALAATTI
rapeat kanapalat: 
1 pkt maustamatonta broilerileikkeitä
2 rkl ruokaöljyä
1 pss Santa Maria Crispy Chicken Bites-mausteseosta 

salaattiainekset:
½ kpl jäävuorisalaattia
1 kpl kurkkua 
1 kpl paprikaa
2 kpl nektariinia
1 pkt feta snackia
reilu kourallinen nachoja

marinoitu punasipuli:
2 kpl punasipulia
1/4 dl punaviinietikkaa
1½ rkl oliiviöljyä
½ dl sokeria
suolaa ja mustapippuria


Marinoitu punasipuli: Kuori sipulit. Leikkaa sipulit mahdollisimman ohuiksi renkaiksi. Yhdistä muiden ainesten kanssa ja jätä marinoitumaan huoneen lämpöön tunniksi. Mausta suolalla ja pippurilla.  

Rapeat kanapalat: Sekoita broilerisuikaleisiin Crispy Chicken Bites-mausteseos ja kypsennä ne pakkauksen ohjeen mukaan. 


Salaatti: Leikkaa sillä aikaa jäävuorisalaatti paloiksi ja asettele se tarjoiluvadille. Kuutioi kurkku, paprika sekä kuorittu sipuli ja asettele ne salaatin päälle. Lisää myös kuutioidut nektariinit ja fetajuusto. Lisää hieman jäähtyneet broileripalat salaatin päälle ja koristele salaatti lopuksi nachoilla. Tarjoile salaatti yhdessä avokado-kastikkeen kanssa.



 

Salaattikastikkeeksi tein jo viime viikonlopun postauksessa olleen avokado-kastikkeen. Tällä kertaa laitoin kastikkeeseen vain yhden avokadon, jolloin sain salaattikastikemaisemman kastikkeen :)





AVOKADO-KASTIKE
1 kpl avokadoa
1 prk kermaviiliä
2 tl sitruunamehua
2 rkl oliiviöljyä
½ tl mustapippuria
1 tl suolaa

Soseuta kuoritut avokadot esim. sauvavatkaimella. Lisää soseutetut avokadot kermaviilin joukkoon ja mausta kastike sitruunamehulla, oliiviöljyllä, mustapippurilla ja suolalla.





Ostin kokeeksi Alkosta australialaista Pepper's Shiraz-punaviiniä...oli siinä seitsemän euron paikkeilla pullohinta...minun makuuni sopiva punaviini...ostan varmaan tulevaisuudessakin :) 





Jälkkäriksi kasa irtokarkkeja tarjouslaareista...ne suorastaan huusivat mun nimeäni ;)




PS. Operaatio lasipurkkien metsästys paholaishilloa ja sinappia varten suoritettu :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti