Taas on vuosi vierähtänyt ja piti juhlistaa syntymäpäivää. Syntymäpäivä ajoittui perjantaille, enkä työviikon ja muutenkin kiireisen viikon jälkeen jaksanut kokkailla, joten tyydyin laittamaan tarjoiluksi herkullisia juustoja. Kahvin kanssa nautittiin oikeaa suklaafriikin täytekakkua kruunattuna margarita-kynttilöillä :P
SUKLAAUNELMATÄYTEKAKKU
kakkupohja:
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 dl perunajauhoja
½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1½ tl leivinjauhetta
täyte:
4 kpl liivatelehteä
200 g taloussuklaata
½ dl konjakkia
2 dl kuohukermaa
2 kananmunaa
½ dl sokeria
1 rs maustamatonta tuorejuustoa
kostutus:
2 dl appelsiinituoremehua
kuorrutus:
100 g taloussuklaata
2 dl kuohukermaa
pinnalle:
suklaalastuja
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja  leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon kevyesti  sekoittaen. Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun, tasapohjaiseen,  esimerkiksi irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm). Paista 175-asteisen  uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Kumoa kakku ja anna sen jäähtyä.
Pane liivatelehdet 5 - 10 minuutiksi kylmään veteen. Sulata suklaa  vesihauteessa. Liota vedestä puristetut liivatelehdet kuumennettuun  konjakkiin. Vatkaa kerma vaahdoksi. Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan.  Vatkaa valkuaiset napakaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri  kevyesti ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Lisää keltuais-juustoseokseen  sulatettu suklaa ja konjakkitilkkaan liotetut liivatelehdet. Sekoita  lopuksi joukkoon kerma- ja valkuaisvaahdot.
Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan (itse sain halkaistua kakun vain puoliksi) ja kostuta  appelsiinitäysmehulla. Vuoraa kakkuvuoka reunoilta leivinpaperilla,  ellet käytä irtopohjavuokaa. Aseta kansilevy vuoan pohjalle. Levitä  sille puolet suklaa-juustotäytteestä. Nosta keskimmäinen levy  paikoilleen ja levitä sen päälle loput täytteestä. Nosta päällimmäiseksi  pohjalevy. Anna kakun hyytyä viileässä mielellään yön yli.
Kuorrutusta varten sulata suklaa vesihauteessa ja vatkaa kerma  vaahdoksi. Sekoita kermavaahtoon sulatettu suklaa. Kumoa kakku  tarjoiluvadille ja levitä suklaa-kermavaahto. Leikkaa suklaasta lastuja  perunankuorima- tai juuresveitsellä. Ripottele suklaalastut kakun  pinnalle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti