Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

lauantai 5. marraskuuta 2011

2011-11-05 Isäinpäivänkakku...

Meillä vietettiin isäinpäivää jo pyhäinpäivänä, jolloin äitini laittoi ruuaksi piknik-paistia ja valkosipuliperunoita. Itse tekaisin jälkkäriksi kinuskitäytekakun....elämäni toisen täytekakun, ja pitää todeta, että oli parempi kuin ensimmäinen...




KINUSKINEN TÄYTEKAKKU
Kakkupohja:

Vuoan halkaisija: n. 24 cm (itsellä oli hiukan isompi vuoka, joten halkaisin kakun vain kerran kahtia)

3 dl vehnäjauhoja
1-2 tl leivinjauhetta
4 munaa
2 dl sokeria
1 dl kiehuvaa vettä



Voitele ja korppujauhota 24 cm suuruinen vuoka. Sekoita kuivat aineet keskenään.Varaa munien ja sokerin vaahdotukseen hyvin iso kulho, koska veden ansiosta munat ja sokeri vaahtoutuvat todella paljon. Laita vaahdotusta aloittaessasi vesi kiehumaan. Muna-sokerivaahto on valmista, kun vatkaimella/nuolijalla tekemäsi kuvio jää hetkeksi vaahdon pintaan. Kaada oikea määrä vettä mitta-astiaan ja lisää vesi siitä pienissä (15-20) erissä jatkaen vatkaimella sekoittamista täydellä teholla. Siivilöi tämän jälkeen jauhoseos munavaahtoon pienissä erissä varovasti nuolijalla käännellen.Kaada taikina vuokaan. Paista 200 asteessa uunin alatasolla n. 30 min. Suojaa pinta jonkin ajan kuluttua alumiinifoliolla, jotta se ei tummu liikaa. Kumoa kakku pian uunista ottamisen jälkeen.



Kostutus:
2 – 2 ½ dl maitoa
1 ½ tl vaniljasokeria

Täyte:
Piltin mustikkasose ja 
vaniljavaahto:

4 rkl sokeria
4 rkl perunajauhoja
5 dl kevytmaitoa
2 keltuaista
1 vaniljatanko

3 dl kuohukermaa

n. 1 dl vaniljakreemijauhetta


Sekoita sokeri ja perunajauhot kattilassa. Lisää joukkoon maito pienissä erissä sekoitellen. Vatkaa joukkoon keltuaiset. Halkaise vaniljatanko ja lisää puolikkaat kattilaan. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se pulpahtaa. Poista vaniljatangon puolikkaat. Anna kiisselin jäähtyä.


Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä vaniljakastikkeen kanssa. Lisää seokseen vaniljakreemijauhetta, kunnes se on riittävän jämäkkää pohjan päälle levitettäväksi.


Kinuskikuorrutus:
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria

Laita ainekset teflon-pintaiseen kattilaan. Kuumenna, kunnes seos kiehuu. Alenna lämpöä keskiteholle ja jatka keittämistä välillä sekoitellen n. 15-20 minuutin ajan. Kinuskin tulee kiehua koko ajan – mutta maltillisesti.

Kermapursotukset:
2 dl kuohukermaa
1 ½ rkl vaniljakreemijauhetta
50 g hasselpähkinärouhetta



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti