Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

lauantai 18. kesäkuuta 2016

Mökkivieraita - raparperijuustokakku

Mökkivieraille halusin tehdä raparperista hyydykekakun - sopiva ohje löytyi "Makeaa murmelin täydeltä"-blogista. Kiisselin kakkuun tein hiukan summamutikassa siitä raparperi määrästä,  jonka sain käsiini. Pohjan kekseinä käytin perus-dominoita.




RAPARPERIJUUSTOKAKKU
Keksipohja:
200 g dominoita
75 g voita

Raparperikiisseli:
500 g raparperia
2 ¼ dl sokeria
½ dl maissitärkkelystä 

Täyte:
5 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 rkl vaniljasokeria
2 valkuaista
200 g valkosuklaata
200 g vaniljarahkaa
2 rkl  sitruunamehua
1 rkl vettä

Päälle:
n. 200 g mansikoita
(+ mintun/ sitruunamelissan lehtiä)

Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja reunoille reunakalvo halutessasi. Murskaa dominot tehosekoittimessa tai kaulimella pakastepussissa. Sulata voi ja lisää  keksimurskan joukkoon. 

Kuori raparperit ja leikkaa ne paloiksi. Laita raparperit kattilaan yhdessä sokerin kanssa. Keitä noin 5 minuuttia, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Ota kattilasta noin puoli desiä lientä ja sekoita siihen maissitärkkelys. Kaada takaisin kattilaan ja jatka keittämistä noin minuutti. Anna raparperikiisselin jäähtyä esimerkiksi kylmässä vesihauteessa.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mausta kuohukerma vaniljasokerilla ja vaahdota. Erottele valkuaiset ja vatkaa vaahdoksi. Paloittele valkosuklaa ja sulata se mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Sekoita kermavaahto, vaniljarahka, sulatettu valkosuklaa ja raparperikiisseli keskenään. Laita sitruunamehu ja vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Sulata joukkoon liivatteet. Sekoita ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytteeseen. Lisää lopuksi valkuaisvaahto varovasti joukkoon. Kaada täyte vuokaan, tasoita. Anna kakun hyytyä jääkaapissa kolmisen tuntia. Koristele viipaloiduilla mansikoilla ja halutessasi esimerkiksi mintun lehdillä. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti