Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

maanantai 8. helmikuuta 2016

Syödään nyt jälleen sitten kalaa - lohipata

Työkaverit ovat hehkuttaneet tätä Valion sivuilta löytyvää lohipataa niin useasti, että oli vihdoin ja viimein pakko kokeilla - menneenä perjantaina ohjeita piisasi, kun sparrasivat minua padan tekoo...






LOHIPATA
400  g parsakaalia
1  rkl voita
puolikas (150 g) purjoa
1 - 2 valkosipulin kynttä
1  prk Valio Crea-ruokakermaa Kolme yrttiä
n. 1/2 dl vettä
600 g kirjolohifileetä
1/4  tl suolaa

Sitruunamantelit:
1  rkl voita
1  dl  kuorellisia manteleita
1  rkl hunajaa
1  tl  raastettua sitruunankuorta 
1  rkl sitruunamehua
suolaa myllystä

Käytä valmistukseen tilavaa paistokasaria tai kattilaa. Irrota parsakaalista varsi ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuullota niitä voissa. Lisää kukinnot pieniksi nupuiksi leikattuina joukkoon. Kuullota keskilämmöllä muutama min.
Halkaise purjo. Huuhdo huolella ja hienonna.Viipaloi valkosipulin kynsi. Lisää yhdessä purjon kanssa parsakaalin joukkoon. Lisää ruokakerma ja vesi. Hauduta kannen alla, kunnes parsakaali on puolikypsää. Leikkaa lohesta nahattomia ja ruodottomia kuutioita. Mausta kalapalat suolalla. Lisää kasvisten päälle. Anna hautua kypsäksi n. 5 min kannen alla.

SitruunamantelitSulata voi paistinpannulla. Ruskista mantelit siinä kevyesti. Lisää hunaja, pestyn sitruunan ohut pintakuori raastettuna sekä sitruunamehu. Jauha lopuksi manteleille myllystä hiukan suolaa. Kaada manteliseos padan päälle.   

1 kommentti:

  1. Tykkäsitkö? Tämä on kyllä tosi hyvää ja pitäisi itsekin taas pitkästä aikaa tehdä.

    VastaaPoista