Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

sunnuntai 25. tammikuuta 2015

2015-01-24 Jospa jaksaisi kokkailla - yrtti-juustokuorrutettu uunilohi...

On taas jäänyt tää bloggailu, kun hiukan (tai hiukan ja hiukan) tuo kilpirauhanen temppuilee...tuntuu menevän nukkumiseksi koko homma :( Perjantainakin otin torkut klo 18:30-19:30, sitten katsoin tunnin telkkaria ja jaksoin siemaista yhden viikonlopunaloituslonkeron, kunnes taas menin nukkumaan! Aivan hirveä morkkis, kunnei töissä, eikä kotona saa mitään aikaan...noh, maanantaina onneksi lääkäriin :) 




Sen verran olen saanut tänään aikaan, että parturissa ja ruokakaupassa kävin...päädyin kokkaamaan kalaa, jota on viime aikoina tullut syötyä aivan liian vähän! Ohjeeksi päätyi Lautasellesi-blogista otettu yrtti-juustokuorrutettu uunilohi. Lisänä perunamuusia ja pakastimesta löytynyt hernepussi - rasvaista, mutta hyvää :P





YRTTI-JUUSTOKUORRUTETTU LOHI

(6 annosta)
900 g ruodotonta lohifileetä
suolaa, mustapippuria

Täyte:
nippu persiljaa
nippu tilliä
nippu rosmariinin lehtiä
nippu basilikaa
merisuolaa
jauhettua mustaa pippuria
jauhettua chilipippuria
sitruunan mehua
½ dl oliiviöljyä
100 g italialaista kovaa juustoa raastettuna
raastettua keltaista sitruunan kuorta
1 dl pinjansiemeniä

Hienonna kaikki yrtit ja laita mortteliin. Lisää pippurit, sitruunan mehu ja merisuola ja hienonna yrtit mortelissa tahnaksi. Lisää oliiviöljyä ja sekoita joukkoon. Kaada yrttiöljy kulhoon ja sekoita juustoraaste joukkoon. Levitä yrtti-juustokate tasaisesti suolalla ja pippurilla maustetun lohifileen pinnalle ja lopuksi lisää tasainen kerros pinjansiemeniä.

Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia tai kunnes lohi on kypsä ja juusto on sulanut fileen pinnalla. Sammuta lämpö ja anna olla jälkilämmöllä noin 5-7 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti