Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

sunnuntai 31. elokuuta 2014

2014-08-24 Kissavahtina - juustoinen kanapizza...

Minulla oli taas kunnia viihdyttää kissaamme muutaman päivän ajan mökillämme - välillä se on kyllä aika taiteilua, kun yrittää vanhuksen oikkuja tulkita...suurimman osan ajasta hän nukkuu, mutta voi sitä kaappien ovien rapsutuksen määrää, kun päättää saada tahtonsa läpi - keneen lie tullut ;) 

Kuva on napattu heinäkuun helteillä,
kun minttutyyny kelpasi vain nukkumiseen...

Vanhan herran kanssa oli jo keväällä suunnitelmissa, että kun saamme mökin itsellemme tänä kesänä, me ryyppäämme ja rellestämme ;) Noh, hiukan työkuviot muuttivat suunnitelmia - minä painuin töihin ja Vili hoiti sen ryyppäys-ja rellestämispuolen :D

 
Onni on oma vesikattila <3

Ruuaksi tekaisin pizzan - pohjan ohje on peräisin ystävältäni Johannalta. Täytteiksi kasasin samoja aineita kuin alkukuusta Pärnussa syömässäni pizzassa oli...pizzapohjan tein summamutikassa yhden kuivahiivapussin ympärille ja se kohosikin uunissa pannupizzamaiseksi. Broilerina pizzassa käytin S-Marketin palvelutiskistä ostettua grillibroileria ja tomaattimurskan unohtuessa kauppaan sipaisin pohjan päälle hiukan mexican-ketsuppia, joka toikin mukavasti potkua :P





JUUSTOINEN KANAPIZZA
pohja:
½ pss kuivahiivaa
1 3/4 kuumaa vettä
3 dl durumjauhoja
2 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
kuivattua salviaa

täytteet:
vs-tomaattimurskaa
grillibroileri kaupan palvelutiskistä
mozzarellaa
aura-juustoa
aurinkokuivattua tomaattia
hillosipuleita
oreganoa

Sekoita kuivahiiva ja vesi yhteen. Lisää jauhojen sekaan hiivavesi ja sitten oliiviöljyä. Sekoitetaan - lisätään vettä tai jauhoja, jos tarvii. Sekoitetaan, kunnes taikina on kimmoinen. Annetaan kohota niin kauan kunnes taikina on kaksinkertainen. Kun taikina on kohonnut, painele käsillä sen haluttuun muotoon. Kun pohja on hyvän mallinen ja paksuinen, annan sen kohota n. 30 minuuttia. Sitten täytteet ja uuniin 200 asteeseen, kunnes pizza on kypsää ja saanut mukavasti väriä, 20-30 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti