Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

2013-04-28 Sitruunakieppupullat...

Jokin viikko sitten Huomenta Suomen ruokaosuudessa tehtiin sitruunakieppupullia - niinpä päätin tehdä niitä mökkipulliksi vappua ajatellen :) Tosin Sannan kieppupullat ei ole niin kieppuja kuin alkuperäisessä ohjeessa - kunhan vaan käänsin ne jotenkin ;)





SITRUUNAKIEPPUPULLAT
pullataikina:
5 dl vettä tai maitoa
2 dl sokeria
2 tl suolaa
2 rkl kardemummaa
50 g hiivaa
2 kananmunaa
reilu 1,5 l vehnäjauhoja
250 g pehmeää voita 

täyte:
150 g pehmeää voita
3 dl tomusokeria
0,5 dl vaniljakreemijauhetta
1 dl kylmää vettä
2,5 rkl vaniljakreemijauhetta
230 g maitorahkaa
1 sitruunan raastettu kuori 

viimeistelyyn:
voisulaa
hienoa sokeria

Pullataikina: Yhdistä taikinanesteeseen suola, sokeri ja kardemumma. Lisää joukkoon murennettu hiiva. Sekoittele kunnes hiiva liuennut. Lisää kananmunat ja reilu puolet jauhoista ja vaivaa hetki. Lisää mikrossa pehmitetty voi ja vaivaa taikinan sekaan. Lisää loput jauhot ja vaivaa n.10 minuuttia. Vaivaaminen antaa makua ja taikina leipoutuu paremmin. Anna taikinan kohota liinan alla puolisen tuntia ja valmista sillä välin täyte.

Vaniljakreemi: Sekoita 2,5 rkl vaniljakreemijauhetta ja kylmä vesi hyvin yhteen. Anna turvota hetki. Vatkaa voi, tomusokeri ja 0,5 dl vaniljakreemijauhetta kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. lisää valmis vaniljakreemi ja jatka vaahdottamista hetki. Sekoita sitruunankuoriraaste rahkan joukkoon ja sekoita täytteeseen.

Kauli pullataikinasta ohut suorakaiteenmallinen suuri levy ja levitä päälle sopivasti täytettä. Taittele levy pituussuunnassa kolmeen kerrokseen ja leikkaa taitellusta levystä n. 2 cm:n paloja (n. 35 kpl).Kierrä palat spiraaliksi ja kiepauta solmuksi. Nostata pullat liinan alla lämpöisessä paikassa puolisen tuntia. Paista n. 210-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia.

Voitele pullat paiston jälkeen voisulalla ja pyöräytä pinta hienossa sokerissa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti