Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

lauantai 17. marraskuuta 2012

2012-11-17 Kahvittelua ystävän kanssa...

Hyvä ystävä poikkesi kahvittelemaan ja tietysti hänelle piti tarjota herkkuja <3




Suolaiseksi tarjottavaksi tein porokierteitä. Pohjana käytin Pullahiiren suppilovahverokierteiden ohjetta, mutta korvasin siinä sienet pororouheella.




POROKIERTEET
sämpylätaikina:
2½ dl vettä
½ pss kuivahiivaa
3 rkl öljyä
n. 6 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
½ rkl sokeria
1 tl suolaa


Lämmitä vesi n. 42 asteiseksi. Sekoita kaurahiutaleet  ja kuivahiiva pieneen määrään vehnäjauhoja ja lisää suolan sekä sokerin kanssa veden joukkoon. Lisää öljy taikinaan. Alusta taikinaa lisäillen vehnäjauhoja, kunnes taikina on sopivan kimmoisaa. Laita kulhon päälle leivinliina ja anna taikinan nousta kaksinkertaiseksi.   

täyte:
1 pkt pororouhetta
½ kpl sipulia
1 kpl paprikaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
n. 40 g aurinkokuivattuja tomaatteja
1 puntti persiljaa
maun mukaan suolaa (ei tarvitse valttämättä lisätä, sillä pororouhe on jo itsessään suolaista)
maun mukaan mustapippuria   
 
Pilko joukkoon sipuli sekä paprika. Kypsennä niitä pannulla niin, että ne pehmenevät. Jäähdytä seos. Pilko aurinkokuivatut tomaatit sekä persilja. Notkista tuorejuusto kulhossa ja lisää joukkoon pororouhe, aurinkokuivattu tomaatti, puolet persiljasta sekä jäähdytetty kasvisseos. 

Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi. Levitä täyte taikinalevyn päälle. Ripottele vielä loput persiljat täytteen päälle ja kieritä rullaksi. Leikkaa rulla noin 15 palaan. Voitele muffinssivuoka kevyesti ja nosta palat vuokiin. Nosta vielä hetkeksi nousemaan leivinliinan alle. 

Paista noin 200 asteessa noin 15-20 minuutin ajan. Nautiskele esimerkiksi keiton lisukkeena tai vaikka iltateen kanssa. 
 



Makeiksi herkuiksi valmistin Piparkakun blogissa olleita nougat-maljoja sekä Rocky Road-suklaita. Jälkimmäisistä tein oman päivityksensä. Nämä sopivat vaikka joululahjoiksi ;) 


NOUGAT-MALJAT
5 kpl Maraboun Dubbel nougat-patukoita
24 kpl pieniä valmiita crustadi-leivospohjia
1 pss Daim-rakeita

Sulata nougat vesihauteessa. Täytä leivospohjat nougatilla ja ripottele päälle Daim-rakeita. Anna leivosten jäähtyä. Herkuttele vaikkapa kahvikupillisen kera.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti