BROILERI-SANDWICH AVOKADOLLA JA LIME-MAJONEESILLA
(2 hengelle)
6 siivua pekonia
4 siivua cheddarjuustoa
6 siivua täysjyväpaahtoleipää
jääsalaattia
1 avocado viipaleina
6 siivua tomaattia
1 pieni punasipuli renkaina
paholaishilloa
Lime-majoneesi:
6 rkl kevyt-majoneesia
puolikkaan limetin mehu
1 tl hunajaa
0,5 tl suolaa
1 valkosipulinkynsi puristettuna
4 rkl hienonnettua persiljaa
Kypsennä broilerit joko uunissa tai pannulla paistaen. Paista pekonit rapeiksi ja laita talouspaperin päälle valumaan. Sekoita majoneesin ainekset keskenään. Leikkaa kypsät broilerit siivuiksi. Paahda leivät ja kokoa yksi leipä kahteen kerrokseen. Laita ensin ketsuppia, sitten kasviksia, toinen leipä päälle jolle lihat ja juustoa ja reilusti majoneesia, päälle kolmas leipä. Leikkaa leipä kahtia.
Jälkkäriksi tein karpalokiisseliä, joka kanssa tarjosin marenkia....nam :)
KARPALOKIISSELI
5 dl karpaloita
1 l vettä
2 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
Mittaa marjat ja vesi kattilaan. Keitä, kunnes marjat ovat vaalenneet, noin 30 minuuttia. Siivilöi marjat ja kuumenna mehu uudestaan. Sekoita perunajauhot ja vesi. Lisää perunajauhoseos ohuena nauhana kuumaan sokerilla maustettuun mehuun koko ajan hiljalleen sekoittaen. Kiehauta, nosta liedeltä, anna jäähtyä ja kaada tarjoilumaljaan.
Konsertin väliajalla sateiseen päivään sopiva konjakki lämmitti mukavasti :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti