Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

2012-06-03 Täytetyt kesäkurpitsat...

TÄYTETYT KESÄKURPITSAT
3 kpl kesäkurpitsaa
400 g jauhelihaa
2 rkl öljyä
1 kpl iso sipuli
2 kpl valkosipulinkynttä
1 tlk tomaattimurskaa
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
3 rkl vehnäjauhoa
150 g juustoraastetta

Halkaise huuhdotut kesäkurpitsat pituussuunnassa kahtia. Koverra kurpitsan sisus lusikalla täytettä varten ja leikkaa pieniksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kiehauta sipulisilppu öljyssä paistokasarissa ja siirrä lautaselle. Ruskista jauheliha kahdessa erässä, käytä tarvittaessa öljyä paistamiseen. Yhdistä joukkoon pehmennetty sipulisilppu, kurpitsan malto ja tomaattimurska. Lisää myös suola ja pippuri. Ripottele pinnalle vehnäjauhot. Keitä seosta hiljalleen 10 - 15 minuuttia ilman kantta, jotta enin neste haihtuu.

Nosta kurpitsaveneet leivinpaperin päälle uunipannulle ja jaa täyte niille tasaisesti. Ripottele juustoraaste täytteen päälle ja paista 225 asteessa noin 20 minuuttia. Anna hieman jäähtyä ennen tarjoilua. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti