Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

lauantai 11. kesäkuuta 2011

2011-06-11 Huh, hellettä...

Kuuman helleviikon lauantaina grillattiin HK:n rypsiporsaan ribsejä, jotka eivät olleetkaan niin tulisia kuin pelkäsin. Ribsien kanssa grillasin pekoni-rosmariiniperunoita ja maissitähkiä. Salaatiksi tekaisin coleslaw-tyyppisen salaatin nyt, kun varhaiskaaliakin saa jo.





PEKONI-ROSMARIINIPERUNAT
(3 annosta)
6 kiinteää isoa perunaa
1 pkt pekonia
1 pss Aura-muruja
runsaasti kuivattua rosmariinia



Kuori perunat ja keitä suolalla maustetussa vedessä täysin kypsiksi. Anna perunoiden jäähtyä, jonka jälkeen koverra teelusikalla perunoiden sisusta ja täytä kolot juustomuruilla. Ripottele pinnalle runsaasti rosmariinia. Kääri perunat pekoniviipaleisiin ja paista uunin keskiosassa 225 asteessa niin, että pekonista tulee rapeaa. Itse kokeilin grillata perunat grillissä ja hyvin onnistui sekin. Grillatessa voi sulkea pekonikääreen cocktail-tikuilla. Laitoin myös osaan perunoihin aura-juuston sijaan valkosipulituorejuustoa ja hyvin toimi sekin.






COLESLAW-SALAATTI
1 kerä varhaiskaalia
3 porkkanaa
kastike:
1 prk kermaviiliä
1 dl majoneesia
2 rkl omenaviinietikkaa
1tl suolaa
1 tl sokeria


Raasta kaali ja porkkanat. Sekoita keskenään kastikkeen aineet ja lisää se kaali-porkkanaraasteeseen.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti