Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

lauantai 23. tammikuuta 2016

Rauhoitettu viikonloppu - meetvursti-makaronisalaatti

Tämä viikonloppu on pyhitetty pitkille unille ja rauhoittumiselle <3 Kaupassa käynninkin ulkoistin, sillä nyt tää lepää!!! Raitista ilmaa ajattelin kumminkin käydä kumpanakin päivänä haukkaamassa reippailulenkillä :)


Perjantai-illan "after work"-muonaksi tekaisin Marian reseptillä mausteista makaronisalaattia :P Muutenkin poimin Marian blogista muutamia reseptejä muhimaan lähitulevaisuuteen...
 

 


MEETVURSTI-MAKARONISALAATTI
3-4 dl keitettyä täysjyvämakaronia
salaattisekoituspussi
parsakaali pienisteltynä
meetvurstia suikaleina
suolakurkku pienisteltynä
paprikaa kuutioina

-> sekoita keskenään

kastike:
kermaviilipurkki
suolaa
paprikaa
timjamia
(sriracha-kastiketta)

–> sekoita keskenään ja lisää salaattiin

keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Herkkulasagne pakkaspäivään - kylmäsavulohilasagne

Olen tainnut kerran elämässäni tehdä lasagnea, eikä se itseasiassa ole oikein minun makuuni. Joskus bongasin Hulin blogista kylmäsavulohesta tehdyn lasagnen ja nyt vihdoin ja viimein päädyin kokeilemaan sitä...löytyikin lasagne, joka on juuri minulle passeli - sopii myös tälläisen pakkaspäivän ruuaksi :P Mikäli haluatte syödä sitä perheenne kanssa useampana päivänä, kannattaa ehkä tehdä tuplasatsi :)






KYLMÄSAVULOHILASAGNE 
(3-4 annosta)
1 kpl purjo
200 g kylmäsavustettua kirjolohta
tarvittava määrä lasagnelevyjä
30 g voita
½ dl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
suolaa
valkopippuria
80 g raastettua parmesaanijuustoa

Halkaise ja pese purjo. Leikkaa purjo ohuiksi suikaleiksi. Paista suikaleet rasvassa/öljyssä.

Sulata rasva (30 g) kattilassa ja lisää sekaan vehnäjauhot ja sen jälkeen maito. Sekoita vispilällä koko ajan sekoittaen noin 5 minuuttia. Lisää joukkoon ¼ parmesaaniraasteesta ja mausteet (suola ja valkopippuri). Sekoita vielä sen verran, että juusto sulaa kastikkeen joukkoon.

Levitä voideltuun laakeaan uunivuokaan kerroksittain valkokastiketta (aloita kastikkeella), kalasiivuja, purjoa ja lasagnelevyjä. Kaada päällimmäiseksi kerrokseksi valkokastiketta ja ripottele pinnalle sen jälkeen loput parmesaaniraasteet. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, tai kunnes juusto on kauniin ruskeaa. 

sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Laiskotuttaa - nakkikastike helpolla

Näin joulun jälkeen ei oikein huvita kokkailu...olen muutenkin käpertynyt sohvan nurkkaan lahjaksi saamani pehmoisen huovan alle leikkelemään 3D-kuvia korttiaskarteluihin - seuraavaksi voisi varmaan harkita imurointia noille paperisilpuille ;) Äitini kokeili joku kerta Valion ruskeaa kastiketta ja totesi sen syömiskelpoiseksi. Päädyinkin tekemään Valion pikaohjeella nakkikastiketta - helppoa ja hyvää ;-)





NAKKIKASTIKE VARTISSA
300  g nakkeja
1 kpl sipuli
1  rk margariini/öljyä
1/2 - 1 dl paprikasuikaletta  
1  prk (3 dl) Valion kermaista ruskeaa kastiketta
1  rkl sinappia
1  dl  tuoretta persiljaa

Paloittele nakit. Hienonna sipuli. Kuumenna rasva pannulla. Lisää nakit, paprikasuikaleet ja sipuli. Paista, kunnes nakit ovat saaneet hieman väriä. Lisää kastike ja sinappi pannulle. Huuhtele purkki tilkkasella vettä, kaada joukkoon. Viimeistele kastike hienonnetulla persiljalla. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai perunamuusin kanssa.