Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

perjantai 31. elokuuta 2012

2012-09-02 Kaali-ohralaatikkoa...

Kevyttä arkiruokaa...Kaapin kätköistä löytyi kourallinen ohrasuurimoita, jotka halusin käyttää, joten tein kaali-ohralaatikkoa. Ohjeen löysin Pirkan sivuilta, mutta joukkoon lisäsin vielä porkkanaa.



KAALI-OHRALAATIKKO
(6 annosta)
1 kg keräkaalia
1 kpl sipulia
3 kpl kesäporkkanoita
400 g naudan jauhelihaa
1½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
5-6 dl vettä
1 dl rikottuja ohrasuurimoita
3 rkl siirappia
2 tl oreganoa tai meiramia
voita

Suikaloi kaali ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha paistokasarissa omassa rasvassaan. Lisää joukkoon sipuli ja anna kuullottua. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kaalisuikaleet parissa erässä. Sekoita joukkoon vesi ja ohra. Anna kiehua kannen alla noin 15 minuuttia, välillä sekoittaen. Mausta kaaliseos vielä siirapilla ja oreganolla tai meiramilla. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Pane vuoan pinnalle muutama voinokare. Kypsennä 200 asteessa noin 50 minuuttia. Tarjoa puolukkasurvoksen tai -hillon kanssa.

2012-08-25 Venetsialaiset...

Päivitys hieman kesti, sillä joku unohti ottaa valokuvan jälkiruuasta...ylläri-ylläri ;) Mutta nyt on kuva otettuna ja päivitystä pukkaa :)

Niin se mökkikesä sitten loppui...Venetsialaisruuaksi kokkasin poropizzan briesalaatin kera. Alkuperäinen ohje poropizzaan löytyi Ruoka-Pirkasta. Brie-juustokammoiselle tein salaatin leipäjuustosta ;)



Jälkkäriksi tein karkkivaahdon. Ohjeen löysin hävittäessäni vanhoja joululehtiä, kun selasin ne hyvien ohjeiden toivossa...taisi olla Ruoka-Pirkka-lehdessä se ohje jonain menneenä vuonna :) Alkujaan minun piti tehdä pätkis-juustokakku, mutta olin venetsialaisten aikaan korviani myöten täynnä kokkaamista pienessä, täysinäisessä keittiössä ;)



KARKKIVAAHTO
4:lle
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
½ dl suklaakastiketta
1 dl ranskalaisia pastilleja
1 banaani

Vatkaa vaniljakastike kovaksi vaahdoksi. Lisää suklaakastike joukkoon. Rouhi pastillit karkeaksi rouheeksi (tässä sai käyttää roimasti väkivaltaa ;)  ) ja paloittele banaani. Lisää pastillirouhe ja banaanipalat vaahtoon. Anna vaahdon vetäytyä hetken kylmässä ja jaa annosmaljoihin.
 

maanantai 20. elokuuta 2012

2011-08-20 Vadelmia ja mustikoita...

Vadelmat ja mustikat ovat syrjäyttäneet mansikat marenkimaljassa...syksy on siis täällä :) Tein tällä kertaa maljan vanhaan kristallikulhoon, joka on myös aikoinaan toiminut kastemaljanani. Marengit on jälleen hankittu Annan marenkileipomosta ja ne on NIIIIN hyviä!!! <3





SYKSYINEN MARENKIMALJA
12-16 marenkiruusuketta
1 pkt mascarponea
2 prk vispikermaa
(vaniljaesanssia)
suklaakastiketta
vadelmia ja/tai mustikoita

Vatkaa vispikerma kevyeksi vaahdoksi ja lisää mascarpone-juusto joukkoon. Voit halutessasi lisätä hiukan vanilja-esanssia. Kokoa malja laittamalla mascarpone-kerma-vaahtoa, suklaata, marenkeja ja vadelmia ja/tai mustikoita haluamaasi astiaan kerroksittain.

maanantai 13. elokuuta 2012

2012-08-13 Kevyempää...

Tälläistä terveysruokaa ;) mut hyvää on silti! Keittolautasellisen rinnalle pala Maalahden limppua, sipaus ruohosipuli-tuorejuustoa ja pala graavattua lohta :P



LINSSIKEITTO
6:lle

2.5 dl punaisia linssejä
2 tl suolaa
10 dl vettä
1 prk ruokakermaa (rasvaa 5%)
1 rkl oliiviöljyä
5 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja
1 kpl punainen chilipalko
2 kpl punasipulia
1 kpl kiinankaalia
3 kpl porkkanaa
2 tl sokeria 

Silppua kiinankaali, sipulit, chilipalko, aurinkokuvatut tomaatit ja raasta porkkana. Kuullota näitä öljyissä kattilan pohjalla. Ensin chili, sipuli ja tomaatit, sitten kiinankaali ja porkkana. Huuhtele linssit juoksevan veden alla siivilässä. Lisää kattilaan linssit ja vesi. Keitto kypsyy parissakymmenessä minuutissa. Voit soseuttaa keiton, jos haluat. Lisää ruokakerma. Mausta yrttisuolalla, sokerilla ja muilla haluamillasi mausteilla kypsennyksen jälkeen.

perjantai 10. elokuuta 2012

2012-08-10 Pizza-nälkä...

Mieli teki pizzaa ja nimenomaan pizzaa, jossa on homejuustoa ja suolakurkkua. Niinpä kehittelin vanhasta kebab-pizzastani uuden version lisäämällä siihen suolakurkkua ja salamia.



KEBAB-PIZZA
uunipellillinen
2 dl vettä
1/3 pss kuivahiivaa
5 dl pizzajauhoja
täyte:
1 prk valkosipuli-tomaattimurskaa
oman maun mukaan valkosipulia
1 pss kebab-lastuja
1 pss salamisuikaleita
½ tlk papaijaa
1-2 kpl suolakurkkuja
150 g aura-muruja
150-300 g juustoraastetta
oman maun mukaan oreganoa

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää pizzajauhot ja alusta kimmoisaksi taikinaksi. Käytä taikinaan n. 5 dl pizzajauhoja, mikäli haluat kaulittavan taikinan. Käytä 3½-4 dl jauhoja, jos haluat taputella taikinan käsin uunipellille.

Anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.

Kauli taikinasta useita haluamasi kokoisia pyöreitä pizzapohjia tai yksi uunipannun kokoinen pohja tai taputtele löysempi taikina uunipellille jauhotetuin käsin. Kohota pohjaa liinan alla puolisen tuntia.

Levitä tomaattimurska kohonneelle pizzapohjalle. Ripottele päälle kebablastut, salamisuikaleet, suolakurkkupalat, papaijapalat, aurajuusto ja juustoraaste. Mausta pizza halutessasi valkosipulilla ja oreganolla.

Paista 250-asteisen uunin keskitasolla kypsäksi, 12-15 min.

torstai 9. elokuuta 2012

2012-08-07 Nimpparivieraita...

Tulevana lauantaina olisi mulla nimpparit :) Yksi ystäväni tuli poikansa kanssa kyläilemään mökillämme etukäteen. Täytyy vaan sanoa, että "voi Vili-kissa parkaa", kun Eetu-poika juoksi ympäriinsä ;)

Suolaiseksi tarjottavaksi olin tehnyt hedelmäistä vuohenjuustosalaattia, broilerileikkeitä ja valkosipuli-mozzarellaleipää, josta on tuntuu tulleen tunnusmerkki mun vierasaterioilleni :)

Kahvin kanssa olin leiponut mustikkajuustokakun :P

                                                                  Yhteishyvän kuvaa, 
                                                       kun unohtui ihan itse kuvata ;)

MUSTIKKAJUUSTOKAKKU
pohja:
150 g margariinia
½ dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1-2 rkl vettä
täyte:
500 g maitorahkaa
200 g ranskankermaa
3 kananmunaa
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua
2 rkl perunajauhoja
250 g mustikoita

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää muna vatkaten.  Lisää jauhot ja vesi ja sekoita nopeasti. Sekoita kulhossa täytteen ainekset. Sekoita joukkoon mustikat. Taputtele taikina leivinpaperilla vuoratun, (halk. 24 cm) irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Kaada täyte päälle. Paista 175-asteisessa uunissa alatasossa noin tunti.

2012-08-04 Roskaruokaa...

Kokkailin tällä kertaa hampurilaisia...piti laittaa tikkuperunoitakin, mutta menimme iltasella kylään, joten tikkuperunat jäivät väliin. Isäni onnistui syödessään pudottamaan puolet hampurilaisestaan lattialle...totesinkin, että se on se sukupolvien välinen kuilu ;)




HAMPURILAISET
(6:lle)
hampurilaispihvit:
600 g naudan jauhelihaa
suolaa
mustapippuria

6 kpl hampurilaissämpylöitä

lisäksi:
6 siivua pekonia
6-12 viipaletta cheddar-juustoa
tomaattia ohuina viipaleina
suolakurkkua ohuina viipaleina
jääsalaattia
hampurilaiskastiketta
ketsuppia/paholaishilloa
sinappia

Mausta jauheliha pippurilla ja suolalla. Muotoile taikinasta 6 pihviä pellille ja paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Paista uunissa myös pekonit rapeiksi ja paahda ritilällä sämpylänpuolikkaat. Kun kaikki ainekset on paistettu, kokoa hampurilaiset. Voit halutessasi paistaa hampurilaisten kanssa tikkuperunoita.