Joulun odotuksen tunnelmaa...

Joulun odotuksen tunnelmaa...

sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

2012-03-17 Pakastimen tyhjennystä...

Pakastinta pitää tyhjentää kesää varten...siispä sieni-painotteista ruokaa tiedossa ;)

Valitettavasti valokuvaus ja syöminen jäi itseltä väliin kaamean hammassäryn vuoksi :( , mutta hyvin maistui mulle syöjille :)


SUPPILOVAHVEROPIIRAKKA

1 pkt piirakkataikinaa

täyte:
10 dl suppilovahveroita
1 pkt pekonia
2 kpl salottisipulia
3 kpl kananmunaa
3 dl ruokakermaa
1/2 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria
1/2 tl timjamia

Sulata piirakkataikina paketin ohjeen mukaan ja painele se piirakkavuokaan.

Valmista täyte. Paista sieniä kuivalla pannulla, kunnes neste on haihtunut. Kuullota silputtu sipuli ja paista pilkottu pekoni rapeaksi. Yhdistä keskenään kaikki täytteen ainekset. Kumoa täyte vuokaan ja paista 200 asteessa kypsäksi eli noin 30 minuuttia. 

Nauti lämpimänä raikkaan salaatin kanssa.


Ja sitten jotain meidän sieni-kammoiselle...

TOMAATTI-MOZZARELLAPIIRAKKA

1 pkt piirakkataikinaa

täyte:
2-3 kpl tomaattia
1 pkt mozzarellajuustoa

n. 2 rkl vihreää pestoa
2 rkl tuoretta basilikaa
2 dl ruokakermaa
2 kananmunaa

Painele sulanut piirakkapohja piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Viipaloi tomaatit ja mozzarella. Leikkaa basilika silpuksi. Kaada kulhoon 2 kananmunaa, 2 dl kermaa ja 2 rkl (tai oman maun mukaan) pestoa. Sekoita keskenään. Asettele tomaatti- ja mozzarellaviipaleet vuokaan. Ripottele päälle basilikasilppu. Kaada kermaseos täytteiden päälle. 

Paista 200 asteessa 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.


RAIKAS VIINIRYPÄLE-SALAATTI
1 ruukku jääsalaattia
1 kpl kurkkua
1 kpl paprikaa
½ rs viinirypäleitä

Revi jääsalaatti kulhoon. Paloittele joukkoon kurkku ja paprika. Laita viinirypäleet salaatin joukkoon, voit halutessasi halkaista ne.

lauantai 10. maaliskuuta 2012

2012-03-10 Kevättä rinnassa...

Kun aurinko alkoi paistaa ulkosalla menneillä viikoilla, niin tapahtui kaksi asiaa: alkoi armoton nurkkien siivous sekä mieleen juolahti, että pitäisikö vanhemmille kokata pääsiäisenä jotain...näistä seurauksena nurkista löytyi kirpputorille viemistä yllin kyllin sekä silmiin tarttui netistä salaatin ohje, jota voisi hieman fiksattuna käyttää pääsiäisenä.


Päätin tehdä salaattia kokeeksi jo nyt, kun kerran niin houkuttelevalta kuulosti :P 

SALAATTI UUNISSA PAAHDETUISTA PUNAJUURISTA
2-4 annosta nälästä riippuen :)

n. 500g punajuuria
n. 6kpl valkosipulinkynsiä

kastike:
6 rkl oliiviöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
1 tl hunajaa (hunajapurkki oli kadonnut jonnekin mustaan aukkoon, joten laitoin ripauksen sokeria)
kourallinen timjamia tai/ja oreganoa (laitoin pari teelusikallista kuivattua timjamia)
pippuria
suolaa

lisäksi:

erilaisia salaatteja (laitoin salaattisekoitusta)
päärynöitä
aurajuustoa
pähkinöitä ja/tai siemeniä (laitoin paahdettuja ja suolattuja kurpitsansiemeniä)

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Varaa iso foliopala, johon saat ainekset käärittyä pakettiin. Harjaa punajuuret puhtaiksi. Laita punajuuret (isot punajuuret kannattaa kuoria ja lohkota) sekä valkosipulit folionyyttiin. Lisää vielä kastikkeen ainekset  sekaan. Nyyttiä paistetaan uunissa noin tunti, kunnes punajuuret ovat pehmenneet.

Kokoa lautasille salaattipeti, laita päälle hieman jäähtyneet punajuuret (ja kaavi vähän "paistolientä" salaattikastikkeeksi), lohkotut päärynät ja kuutioitu homejuusto. Ripottele päälle vielä halutessasi erilaisia pähkinöitä ja/tai siemeniä ja tuoretta oreganoa.

2012-03-10 Mummun muutto...

Muutettiin mummun tavaroita palvelutaloon. Kaikki muuttamamme tavarat sopi hissiin, joten ei edes sohvaa tarvinnut kantaa 7.kerrokseen :) Kuten jo silloin, kun kävimme tutustumassa paikkaan, sanoin: voisin itsekin muuttaa sinne...mukava pieni kaksio parvekkeella ylimmässä, 7.kerroksessa puistonäkymällä.




Isä oli tyhjentänyt vinttiä ja löytänyt tavaraa polttopuuksi. Mukaan oli eksynyt mun työllä ja tuskalla yläasteella tekemäni kenkärenki. Onnistuin pelastamaan sen ja ajattelinkin viedä sen kesällä mökille, niin saa saappaat jalasta ;)


Jostain jätekasasta bongasin "antiikkisen" olkalaukun...mut eikös kaikki vanha ole muotia? Siitäpähän saan hyvän juhlalaukun ensi kesäksi ;)

torstai 8. maaliskuuta 2012

2012-03-08 Kalaa kaksi kertaa viikossa...

Aina toitotetaan, että kalaa pitää syödä, mutta niin se vaan tahtoo unohtua. Vihdoinkin, kun menin ruokakauppaan, jossa oli kunnon kalatiski, ostin lohimedaljonkeja kaksi kappaletta...eikös siinä nyt sitten ole se kaksi kertaa tällä viikolla? ;)




Lohimedaljonkien kanssa tein pinaatti-perunamuusia kaappiin jääneistä muusiperunoista sekä raastesalaattia erilaisista juureksista ja kasviksista. 

PINAATTI-PERUNAMUUSI
n. 1 1/2 kg perunoita
muutama valkosipulinkynsi
vettä
suolaa
50 g margariinia tai voita
suolaa maun mukaan
3-4 dl maitoa
100 g pakastepinaattia

Kuori perunat ja paloittele ne lohkoiksi. Keitä perunat ja valkosipulikynnet suolalla maustetussa vedessä. Soseuta kypsät perunat sähkövatkaimella tai perunasurvimella. Mausta suolalla ja margariinilla. Vatkaa joukkoon maitoa sen verran, että saat sopivan paksuisen soseen. Vatkaa lopuksi joukkoon sulatettu pinaatti.


VÄRIKÄS RAASTESALAATTI
2 punajuurta 
3 porkkanaa
1 fenkoli
1 kesäkurpitsa
1 lanttu


Puhdista ja valmistele kasvikset. Raasta kasvikset koneella tai käsin raasteeksi. Voit tarjoilla raasteet erikseen tai sekoittaa ne keskenään.


Mutta kuka siivoaa keittiön??? Yritin nakittaa hommaa jo eräälle hyvälle ystävälle, mut ei vaan onnistunut ;)